Luxe verzorgingshuis met zorg voor ouderen

Wanneer u op zoek bent naar een plek om uw oude dag door te brengen, of voor uw dierbare zoekt naar een woonplek met zorg, zult u merken dat er veel verschillende woonvormen bestaan. Naast reguliere verpleeg- of verzorgingshuizen, zijn er ook particuliere zorginstellingen die ouderenzorg aanbieden. Woonzorgorganisatie Domus Magnus is pionier op dit gebied.

Sinds 2004 bieden wij particuliere zorg voor ouderen op unieke locaties in Nederland. In dit artikel zetten wij zes belangrijke redenen op een rij om voor een particulier verzorgingshuis te kiezen en vertellen wij u alles wat u wilt weten over deze woonvorm voor ouderen.

Domus Magnus: luxe verzorgingshuizen, van alle gemakken voorzien

Bij Domus Magnus woont u in uw eigen appartement in een sfeervol en vaak monumentaal pand. U beschikt over een eigen badkamer, en in veel gevallen over een kitchenette. Op veel woonzorglocaties bieden wij appartementen met een eigen buitenruimte, zoals een balkon of terras. Uw eigen woonruimte kunt u naar wens inrichten, dat helpt bij het wennen aan uw nieuwe woonomgeving. De privacy van uw appartement kunt u afwisselen met sociale contacten in de gezamenlijke ruimten, zoals het restaurant, woonkamers, bibliotheek en tuin. Dagelijks worden hier diverse activiteiten georganiseerd waar u desgewenst bij aansluit. Vanzelfsprekend stemmen we de aangeboden activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

Inleveren op uw privacy hoeft niet: u bepaalt zelf of u deelneemt aan de activiteiten of mee eet in de gezamenlijke eetkamer(s) of uw maaltijd in uw eigen appartement nuttigt. Huishoudelijke taken en klusjes nemen wij u uit handen, ook worden er iedere dag heerlijke, verse maaltijden bereid door onze (chef-)koks.

In veel van onze zorgvilla’s bevindt zich een verzorgingsruimte waar kapster en mani- en pedicure u desgewenst verzorgen. De fysiotherapeut werkt op de locatie zodat u uw oefeningen en therapie in de beslotenheid van uw eigen woonruimte ontvangt.

Verzorgingshuis zonder wachtlijst

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bent u op zoek naar een verzorgingshuis zonder wachtlijst? Dan bent u in veel gevallen bij Domus Magnus aan het juiste adres. Bij onze locaties kunt u vaak direct of op korte termijn terecht. Wilt u weten of er op de locatie van uw wensen een appartement beschikbaar is en lange wachttijden vermijden? Belt u dan gerust met 085 0645910 om actuele informatie aan te vragen.

Wonen op een unieke locatie

De luxe woonzorglocaties van Domus Magnus hebben ieder hun eigen charme en sfeer. Maar een ding hebben ze gemeen; de locaties zijn stuk voor stuk uniek te noemen. De meeste van onze locaties huizen in een monumentaal pand. Wilt u landelijk wonen tussen kastelen en buitenplaatsen? Of liever uitkijkend over de grachten van Amsterdam? Een monumentale villa in het Gooi of in Hilversum? Kiest u voor de statige oude rechtbank van Rotterdam? Of voor het oude wees- en ziekenhuis in Gouda? Domus Magnus biedt een rijke schakering aan locaties. Allemaal op unieke plekken. En allemaal volledig ingericht op een goed verzorgd en waardevol leven. Hieronder vindt u een overzicht van onze luxe verzorgingshuizen per provincie.

Luxe verzorgingshuizen van Domus Magnus per provincie

Zorgvilla’s in Gelderland

De Sterreschans is een luxe verzorgingshuis in Nijmegen. De zorgvilla is gevestigd in een voormalig schippersinternaat en bevat in totaal 43 zorgappartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. Dit prachtige monument stamt uit 1926 en is ontworpen door architect H.A. Pothoven. In 1969 werd het gebouw verkocht aan het Nationaal Comite voor Christelijk Onderwijs aan Schippers-kinderen. Sindsdien werd De Sterreschans in de volksmond ook wel Het Schippersinternaat genoemd. Sinds 2011 is De Sterreschans onderdeel van Domus Magnus. Veel van de oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven en dat zorgt voor een unieke sfeer.

Huis ter Weegen is met 12 zorgappartementen een van onze kleinste zorgvilla’s en ligt in het prachtige Warnsveld. De sfeervolle villa werd in 1848 gebouwd en diende jarenlang als pension. In 1998 kreeg het pand de nieuwe bestemming van kleinschalige woonlocatie voor ouderen. Sinds 2009 is Huis ter Weegen onderdeel van Domus Magnus. Zorgvilla Huis ter Weegen ligt aan de rand van het oude centrum van Warnsveld, in de directe omgeving van kastelen en buitenplaatsen.

Het zusje van Huis ter Weegen is Huis Welgelegen, ook gelegen in Warnsveld. Buitenplaats Welgelegen heeft een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1571. Ooit was het een herberg en brandewijnstokerij, later werd het een kostschool voor meisjes van de kastelen en buitenplaatsen. In 1832 werd er een herenhuis in classicistische stijl gebouwd; Huis Welgelegen. Uit deze tijd dateert ook de Engelse landschapstuin die jaren later werd verrijkt met uitbundige bloementuinen en fruitbomen. Sinds 2012 is Huis Welgelegen onderdeel van Domus Magnus.

Landgoed Klein Engelenburg in Brummen is de allereerste woonzorglocatie van Domus Magnus. Klein Engelenburg is gelegen op een prachtig landgoed van 3,5 hectare grond. De locatie bestaat uit een landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels. Het landgoed biedt 32 ruime zorgappartementen. Klein Engelenburg werd in 1835 gesticht door Judith van Lennep, die rondom het huis een park in landschapsstijl liet aanleggen. In 1912 liet de toenmalige eigenaar een nieuw landhuis bouwen op dezelfde locatie, ditmaal georiënteerd op het zuiden. Tijdens de oorlogsjaren namen de Duitsers bezit van Klein Engelenburg. Na de bevrijding werd het verkocht en heeft het tientallen jaren gefungeerd als kindertehuis. In 2001 is het landgoed uitgeroepen tot Rijksmonument.

Luxe verzorgingshuis in Noord-Brabant; s-Hertogenbosch

In de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis bevindt zich de luxe woonzorglocatie De Boschstede. De wortels van deze locatie liggen in de late middeleeuwen; al in 1274 werd er melding gemaakt van een gasthuis waar armen medische zorg konden krijgen en pelgrims en ouderen terecht konden. Later groeide het complex uit tot het moderne Jeroen Boschziekenhuis, dat in 2011 naar een nieuwe locatie aan de rand van de stad verhuisde. Het pand is compleet gerenoveerd maar veel oude elementen zijn bewaard gebleven.

Luxe verzorgingshuizen in Noord-Holland:

Benvenuta is een zorgvilla, gelegen in Hilversum. Architect Jan Dullaart bouwde in 1928 deze riante villa die oorspronkelijk De Bult als naam kreeg. De situering op een heuvel is waarschijnlijk de inspiratie geweest voor deze naam. Oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, dient het sinds 2009 als woonzorglocatie. Bij de herbestemming is het monumentale exterieur & interieur zoveel mogelijk behouden gebleven. Dit is goed te zien aan de authentieke parketvloeren en de bijzondere glas-in-loodramen. Benvenuta wordt omringd door groen, met natuurgebieden de Wester- en Zuiderheide en de Loosdrechtse Plassen dichtbij. De locatie ligt in de wijk Trompenberg, een parkachtig aangelegde wijk met rustige lanen en monumentale villa’s. Benvenuta is de kleinste locatie van Domus Magnus en telt in totaal tien zorgappartementen.

Wilt u wonen in het levendige Amsterdam? Dan kunt u terecht bij De Uylenburgh aan de Lauriergracht in de Jordaan. Onze andere locatie in Amsterdam is Het Hendrickszhuys. Het indrukwekkende pand is gelegen aan de Herengracht en werd tussen 1664 en 1667 gebouwd naar een ontwerp van Philips Vingboons (1607-1678). Deze architect heeft veel panden aan de Heren- en Keizersgracht gebouwd. Het tuinhuis – in de stijl van Lodewijk XIV – is vermoedelijk in 1743 gebouwd. In de 17e eeuw woonden de rijkste kooplieden en de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad aan de Herengracht. Een adres aan deze gracht wordt nog steeds gezien als prestigieus. Wie woont in de geliefde grachtengordel is omringd door historie, cultuur en gastronomie.

Hildebrand in Haarlem werd in 1908 gebouwd op de plek waar in de 18e en 19e eeuw herberg Het Wapen van Amsterdam stond. Deze herberg wordt door Hildebrand (een pseudoniem van schrijver Nicolaas Beets) geregeld genoemd in zijn beroemde boek Camera Obscura en geeft deze plek cultuurhistorische waarde. Bij de herbestemming naar woonzorglocatie is het monumentale exterieur en interieur zoveel mogelijk behouden gebleven. Dit is onder andere goed te zien aan de ornamenten en authentieke houten kozijnen en trappen. Hildebrand is gelegen tegenover het oudste groene rijksmonument van Nederland, De Haarlemmerhout.

Luxe verzorgingshuis Holland ligt in Baarn en bestaat uit twee panden, elk met een rijke geschiedenis voordat ze in 1979 samengevoegd werden tot een locatie. Het witte herenhuis is een rijksmonument en gebouwd in de 19e eeuw. Het andere pand, villa Peking, is een gemeentelijk monument en was eind 19e eeuw in bezit van Koning Willem II. In de voortuin van woonzorglocatie Holland in Baarn staan vier indrukwekkende eikenbomen. Het zijn zogenaamde prinsessenbomen, een verwijzing naar vier prinsessen van Oranje: Beatrix, Irene, Margriet en Christina. Holland heeft namelijk een bijzondere band met de koninklijke familie. Het huis was een tijd lang in bezit van de Oranjes, en later kwamen de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en hun kinderen er regelmatig over de vloer.

De sfeervolle woonzorglocatie Koetshuys Erica is rond 1889 gebouwd als koetshuis met paardenstallen, behorende bij een villa. Het pand is gebouwd in een eclectische, aan de Neo-Hollandse Renaissance verwante, bouwstijl. Het Koetshuys heeft vanwege zijn grote cultuurhistorische waarde de status van gemeentelijk monument. In 2010 is het gerenoveerd en getransformeerd naar luxe woonzorglocatie. Koetshuys Erica staat in de rustige villawijk Boomberg in Hilversum, sinds 2007 aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Zorgvilla Slingerbosch ligt in Huizen. Deze luxe zorgvilla is gebouwd op de grond van wat vroeger landgoed Crailo was. Toen het landgoed werd onderverdeeld, is in 1939 Slingerbosch op een van deze kavels gebouwd als groot familiehuis voor een gezin met zeven kinderen. Tijdens de oorlogsjaren namen Duitse officieren Slingerbosch en ook de omliggende villa’s in bezit, vanwege de strategische ligging. Na de bevrijding kwam de familie weer terug en bleef totdat alle kinderen het huis uit waren. In 2009 is het landhuis verbouwd naar luxe woonzorglocatie. Met haar lange oprijlaan, het vele groen, de klassiek witte muren en leistenen kap ademt Slingerbosch de sfeer van een Engels landhuis.

Zorgvilla Villa Walgaerde werd in 1909 gebouwd naar een ontwerp van de bekende architect Johan Wilhelm Hanrath, die talloze villa’s en landhuizen in Hilversum en omstreken tekende. Hanrath heeft met zijn traditionele stijl een grote stempel gedrukt op de Nederlandse villabouw van de jaren twintig en dertig. De prachtige villa is gebouwd in Engelse landhuisstijl en werd in 2009 volledig gerenoveerd. Veel authentieke details zijn in ere hersteld. Ook kreeg de villa in datzelfde jaar de status van gemeentelijk monument. Er zijn in totaal 15 zorgappartementen beschikbaar.

Luxe verzorgingshuis in Overijssel, Deventer

Zorgresidentie Villa Molenenk was ooit in het bezit van de bekende Deventerse familie Ankersmit. Het Nieuwe Plantsoen waaraan Villa Molenenk grenst, is meer dan 100 jaar oud en werd oorspronkelijk ontworpen door landschapsarchitect Leonard Springer. Het park staat bekend om zijn grote variëteit aan bomen, waarvan sommige nog stammen uit de periode van aanleg. Het pand heeft een klassieke uitstraling. Binnen is het huiselijk en gezellig. De villa heeft 32 zorgappartementen om te wonen met zorg.

Luxe verzorgingshuis in Utrecht

Zorgvilla De Lindeborg is de meest recente zorgresidentie van Domus Magnus. De Lindeborg ligt in Utrecht aan de beroemde Maliebaan. Van oudsher een plek om te wonen op stand. Het statige pand dat voorheen als kantoor fungeerde, is gerenoveerd tot een particuliere woonzorglocatie: een modern pand met ruime appartementen en een zonnige binnentuin.

Luxe verzorgingshuizen in Zuid-Holland

Zorgresidentie De Magistraat ligt in het centrum van Rotterdam. Deze luxe zorgvilla biedt 35 ruime zorgappartementen. Het indrukwekkende pand werd in 1913 geopend en diende jarenlang als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen en tenslotte als gerechtsgebouw. Het statige gebouw, ontworpen door Johannes Vrijman, is geïnspireerd op de Franse kastelen en buitenplaatsen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Sinds 2007 is De Magistraat onderdeel van Domus Magnus. Hier bevinden zich in totaal 35 zorgappartementen.

Zorgresidentie Het Sint Jozefpaviljoen werd in 1929 gebouwd naar een ontwerp van de Limburgse architect Anton Bartels en de Goudse architect Jacobus Petrus Dessing. Tijdens de Tweede Wereld-oorlog deed het Sint Jozefpaviljoen dienst als Kriegslazarette voor de Duitsers. In 1944 werd het ziekenhuis door bommen vanuit geallieerde vliegtuigen getroffen. De oostelijke vleugel werd geheel verwoest. Na de oorlog werd dit deel van het ziekenhuis herbouwd. Het Sint Jozefpaviljoen is sinds december 2019 in gebruik als woonzorglocatie van Domus Magnus. Daar ging een flinke renovatie aan vooraf. Het resultaat is indrukwekkend; het pand is compleet gerenoveerd, duurzaam gemaakt en heeft toch haar oorspronkelijke charme weten te behouden.

Welzijn en zorg bij een luxe verzorgingshuis

Dat prettig wonen belangrijker is dan wonen op een unieke locatie, beseffen wij heel goed. Bij Domus Magnus weten we welke grote en kleine dingen het leven de moeite waard maken. Daarom organiseren onze locaties dagelijks activiteiten als workshops, lezingen en huiskamerconcerten. Door onze kleinschaligheid is er meer ruimte voor individuele aandacht en voor goede en complexe zorg. Onze professionele verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen; van fysiotherapie tot dementie. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig en elke bewoner heeft een persoonlijk alarmeringssysteem. Ook krijgt u een vaste zorgmedewerker toegewezen als uw eerste aanspreekpunt en contactpersoon. Als uw zorgbehoefte met de jaren verandert, of als u tijdelijk extra zorg nodig heeft, groeit het zorgaanbod mee. Daarom kunt u er zeker van zijn dat u onder vrijwel alle omstandigheden in uw eigen appartement kunt blijven wonen. Mocht uw zorgzwaarte de huisartsgeneeskundige zorg overschrijden, dan kan een behandelteam van Domus Magnus adviseren en ondersteunen. Ook voor tijdelijke zorg, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie, kunt u bij ons terecht in de speciale zorghotelappartementen.

Kosten van een luxe verzorgingshuis

U bent wellicht benieuwd wat de kosten zijn voor een verblijf in een luxe verzorgingshuis. De woonzorglocaties van Domus Magnus vormen een particulier alternatief voor een regulier verpleeg- of verzorgingshuis. Daar horen ook bepaalde kosten bij. Wat de exacte maandkosten zijn hangt van diverse factoren af. Bijvoorbeeld de locatie van de zorgvilla, het appartement en of u er alleen of met twee personen wilt wonen. U ontvangt maandelijks een rekening voor de woon- en servicekosten. Daarnaast worden er nog zorgkosten gemaakt op het moment dat u een zorgvraag of -indicatie heeft.

De woon- en servicekosten hangen af van de grootte van uw kamer en de ligging van de zorgvilla. U kunt u indenken dat een zorgvilla in hartje Amsterdam een hoger maandtarief rekent dan een zorgvilla gelegen in de provincie. Binnen de woon- en servicekosten vallen bij Domus Magnus niet allen de huur van uw appartement met gas, water en licht maar ook alle aangeboden activiteiten, maaltijden en versnaperingen, fruit, onbeperkt koffie en thee, het wassen van uw kleding, de aanwezigheid van kranten en tijdschriften, wifi en televisieaansluiting en de schoonmaak van uw appartement, evenals het onderhouden van de tuin en het pand zelf. Maar ook het feit dat u met uw persoonlijke alarmeringssysteem 24 uur per dag een zorgmedewerker kunt oproepen en 1 vaste begeleider krijgt, zitten in deze kosten verwerkt.

Eventuele zorgkosten worden door de overheid gefinancierd op basis van een zorgindicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Hiervoor betaalt u, net als iedereen in Nederland, een eigen bijdrage.

Wilt u meer weten over de luxe zorgresidenties van Domus Magnus?

Bent u benieuwd naar onze woonzorglocaties en hoe onze bewoners zich hier voelen? Bekijk dan de korte video’s die een goede impressie geven van het leven in een particuliere zorgvilla of lees persoonlijke ervaringsverhalen van onze bewoners.

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een luxe verzorgingshuis zijn:

  • De omgeving; u woont op een unieke locatie
  • Persoonlijke betrokkenheid
  • Afwisseling tussen privacy en gezelschap
  • Kleinschaligheid en huiselijke sfeer
  • Uitgebreid activiteitenprogramma
  • Volledig verzorgd wonen op hoog niveau
  • Gaan lange wachtlijst

Komt u langs?

Wilt u zelf eens sfeerproeven in een van onze bijzondere panden? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende rondleiding aan.

Ja, ik kom graag eens sfeerproeven

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.