Rotterdam

De Magistraat

  • Wonen met zorg in hartje Rotterdam
  • 35 ruime appartementen
  • Rust, ruimte en privacy
  • 24/7 toegang tot kundige zorg
  • Vanaf 4.390,- per maand
Belafspraak plannen

Ouderenzorg op maat in Rotterdam

Aan de Henegouwerlaan in het centrum van Rotterdam staat woonzorglocatie De Magistraat. Een imposant en monumentaal pand van buiten, met binnen een huiselijke en warme sfeer. Die combinatie maakt bij De Magistraat een bijzondere plek om te wonen met zorg.

Ligging

De Magistraat ligt midden in het centrum van Rotterdam, op loopafstand van het Centraal Station en vlakbij een veelzijdig aanbod van winkels. Het gebouw is U-vormig, met binnenin een grote, afgesloten binnentuin die veel weg heeft van Franse kasteeltuinen uit de 16e en 17e eeuw. In de tuin zijn diverse terrassen aangelegd waar bewoners van de zon kunnen genieten. Verzorgingshuis De Magistraat heeft bovendien een eigen ondergrondse parkeergarage voor bewoners, personeel en bezoekers.

Indeling

De Magistraat huist in een imposant pand uit 1913, oorspronkelijk ontworpen als kraamkliniek en Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen. Eind jaren ’70 werd het gebouw in gebruik genomen als kantongerecht, vandaar de naam die Domus Magnus aan de locatie heeft gegeven.

In dit luxe verzorgingshuis in Rotterdam heeft Domus Magnus 35 ruime woonzorgappartementen gerealiseerd, variërend van 60 tot 120 m2. Ieder appartement heeft een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een luxe badkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er in De Magistraat diverse gemeenschappelijke ruimtes, zoals een woonkamer, een restaurant en een recreatieruimte. Het hele gebouw is volledig afgestemd op de behoeften van ouderen. Er zijn drie liften en overal zijn de drempels verwijderd. Elk appartement heeft een persoonlijk alarmsysteem waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen inroepen.

Een sfeerimpressie van De Magistraat

Deze gallery geeft u een beeld van De Magistraat. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Meer informatie? Vraag vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Belafspraak inplannen

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Met de mooie binnentuinen van onze locaties en de buitenactiviteiten besteden we hier aandacht aan. Onze bewoners komen dan ook graag buiten in de mooie binnentuin om te genieten. Alle vroege bloeiers of bladeren worden gebruikt voor het bloemschikken of de creatieve activiteiten met de bewoners. Daarnaast worden alle maaltijden dagelijks door onze chef-kok bereid met verse ingrediënten uit de tuin.  We organiseren dagelijks activiteiten zoals workshops, lezingen en creatieve middagen. Vanzelfsprekend stemmen we onze activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

Professionele ouderenzorg in Rotterdam

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij verzorgingshuis De Magistraat kunt u rekenen op professionele ouderenzorg. Samen met u en uw dierbaren stellen wij een persoonlijk zorgarrangement voor u op. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging voor mensen met zowel een cognitieve als lichamelijke zorgvraag. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig.

Genieten van activiteiten en gezelschap

Naast 24-uurszorg biedt De Magistraat een uitgebreid activiteitenaanbod. Dagelijks vinden er groepsactiviteiten plaats. Daarnaast organiseren de activiteitenbegeleiders uitstapjes en laten we de persoonlijke wensen van onze bewoners graag in vervulling gaan. Bij De Magistraat wordt met veel passie vers gekookt door een kok. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners.

Wandel hier zelf door De Magistraat middels de virtuele tour.

Ernst Diek

De locatiemanager van de Magistraat

Ernst Diek is sinds juni 2021 de locatiemanager van de Magistraat. Hij is van oorsprong verpleegkundige en na een uitstap naar de wereld van communicatie en PR keert Ernst rond zijn 40e levensjaar terug naar waar zijn hart ligt: de zorg. Ruim dertien jaar gaf hij leiding aan diverse zorgteams en een grote verpleeghuislocatie. Als beleidsadviseur hield hij zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van persoonsgerichte zorg en het ondersteunen van teams in het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van zorg. Ernst: “Als mens ben ik van nature nieuwsgierig en altijd op zoek naar wat anderen drijft. Dat helpt me ook in mijn werk. Ik geloof dat als we met elkaar gemotiveerd doen wat we te doen hebben het werk er een stuk gemakkelijker, leuker én beter van wordt. Daarnaast ben ik een verbinder. Humor is voor mij een levensbehoefte. Ik zet mijn humor dan ook graag in om moeilijke situaties lichter te maken en ingewikkelde omstandigheden te relativeren, zowel in mijn werk als privé. In mijn vrije tijd geniet ik erg van kunst. Daarnaast lees ik graag, luister ik muziek en vind ik het fijn om in de natuur te zijn.”

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Magistraat hanteren wij een vanafprijs van €4.390,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Muis Jantje zorgt goed voor onze bewoners

Via de stichting Muis Jantje, mochten wij onlangs 50 gehaakte Muis Jantjes in ontvangst nemen voor onze bewoners. Muis Jantje is een klein gehaakt knuffeltje in de vorm van een muisje. We hebben er reeds een aantal uitgedeeld op locatie Villa Molenenk te Deventer en op de locatie De Magistraat. 

Relatiemanager Esther Limpens

Kunnen wij u helpen?

"Wilt u meer weten over het magistrale wonen in De Magistraat? Ik geef u graag een rondleiding." - Esther Limpens, Relatiemanager - 085-0813213

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.