24-uurszorg

Bewoners van Domus Magnus ontvangen persoonsgerichte zorg in een veilige omgeving. Oud worden zoals u dat wenst, op een plek waar u zich veilig voelt. Daar streven en handelen wij elke dag naar. Op deze pagina leest u meer over de zorg die Domus Magnus biedt.

Wat voor zorg biedt Domus Magnus?

Domus Magnus biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg die hoort bij ouderen met geheugenproblemen (psychogeriatrisch), bijvoorbeeld dementie. Onze zorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling, afhankelijk van uw Wlz indicatie door het CIZ. Vanzelfsprekend verlenen we de zorg die wij met u hebben afgestemd. De inhoudelijke invulling van deze zorguren leggen we vast in een zorgleefplan, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen.

Onze 24-uurszorg garantie

Bewoners van Domus Magnus kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het zorgteam van de locatie. In het geval u kiest voor één van de woonzorglocaties van Domus Magnus betekent dit dus dat er altijd een zorgmedewerker aanwezig is om u bij te staan, dag én nacht. Ook prettig is dat alle bewoners van Domus Magnus een persoonlijk alarmeringssysteem ontvangen waarmee u direct een zorgmedewerker oproept. Zorg is dus letterlijk altijd nabij.

Het zorgleefplan; zorg op maat

Voor al onze bewoners stellen wij een persoonlijk zorgarrangement op; het zorgleefplan. Daarbij vinden wij het belangrijk om u, en uw dierbaren, goed te leren kennen zodat zorg en welzijn perfect aansluiten op uw wensen en gewoonten. De inhoudelijke invulling van de zorguren wordt aan de hand van uw indicatie door het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) vastgelegd. Indien uw indicatie nog niet is aangevraagd, regelen wij dit graag voor u.

Wat mag u verwachten van de zorg bij Domus Magnus?

  • Ons zorgteam is 24 uur per dag aanwezig;
  • De zorg sluit perfect aan op uw wensen en behoeften;
  • U, en uw familie, kunnen altijd terecht bij een vaste verzorgende;
  • Familieleden en mantelzorgers worden nauw betrokken;
  • Extra kennis en aandacht vanuit een specialistisch behandelteam;
  • Onze zorgmedewerkers ontwikkelen zich continu.

"Bovenop de benodigde zorg, geven we graag net dat beetje extra"

Zorghotel
Open dag Domus Magnus

De EVV’er; uw vaste aanspreekpunt

Iedere bewoner van Domus Magnus krijgt een eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV’er) toegewezen. Deze medewerker is het vaste aanspreekpunt voor u en uw familie. Hij of zij coördineert alles rondom uw zorg- en welzijnsbehoeften en werkt hierbij nauw samen met eventuele andere zorgprofessionals zoals de huisarts of fysiotherapeut.

Uw familie of mantelzorger continu geïnformeerd

De driehoek bewoner, familie en/of zaakwaarnemer en zorgverlener staat bij Domus Magnus centraal. Wij hechten veel waarde aan afstemming, betrokkenheid en persoonlijk contact en heten uw dierbaren altijd welkom. Familieleden of mantelzorgers houden wij daarnaast dagelijks op de hoogte via Caren Zorgt, een online platform dat communicatie op een laagdrempelige manier mogelijk maakt. Familieleden of mantelzorgers lezen via Caren onder hoe uw dag is verlopen.

Specialistische kennis & kunde

De overheid stimuleert ouderen om langer thuis te blijven wonen. Hierdoor wordt de zoektocht naar een nieuwe woonplek vaak uitgesteld en is de zorgvraag vaak complex op het moment dat een verhuizing toch in beeld komt. Om die toenemende zorgzwaarte goed op te vangen en de juiste deskundigheid te bieden, maakt Domus Magnus gebruik van professionele zorgteams en een specialistisch behandelteam. Dit team biedt specifieke medische behandeling en aanvullende zorg op onze locaties. Het behandelteam biedt extra kennis en aandacht voor een bewoner wanneer de zorgzwaarte de huisartsgeneeskundige zorg overschrijdt. Het team ondersteunt bij vraagstukken op het gebied van behandeldiensten en kwaliteit van zorg. Veel diagnostiek gebeurt in huis waardoor het vaak niet nodig is om naar een ziekenhuis te gaan. Dit geeft onze bewoners en hun dierbaren veel rust.

Zorg bij dementie

Omringd worden door liefdevolle aandacht is voor iedereen belangrijk, met name wanneer u de regie over uw leven langzaam kwijtraakt. Vaste gezichten en duidelijke routines zorgen voor een veilig gevoel. Ook bij de inrichting van onze woonzorglocaties en de innovaties die we omarmen houden we rekening met bewoners met cognitieve problemen.

Leren en reflecteren

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich continu blijven ontwikkelen. Daarom besteden we veel aandacht aan (bij)scholing en toetsing. We bieden al onze medewerkers een diversiteit aan (verplichte) trainingen en cursussen die ze direct in de praktijk kunnen toepassen. Onze zorgteams worden daarnaast begeleid door kwaliteitsverpleegkundigen en GZ-psychologen.

Handen

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.