Nijmegen

De Sterreschans

  • Monumentaal wonen met zorg in Nijmegen
  • 43 sfeervolle appartementen
  • Uitgebreid activiteitenaanbod
  • Vanaf 3.900,- per maand
Belafspraak plannen
De Sterreschans in Nijmegen. Vooraanzicht.

Sfeervolle en persoonlijke ouderenzorg in Nijmegen

In een rustige Nijmeegse villawijk staat De Sterreschans, een voormalig schippersinternaat met 43 ruime appartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. Het monument stamt uit 1926 en de oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven. De authentieke uitstraling in combinatie met de warme en persoonlijke sfeer maken De Sterreschans een unieke woonplek.

De Sterreschans

Ubbergseveldweg 117-123
6522 HG Nijmegen
T: 085-0645910
info@domusmagnus.com

Een brochure aanvragen Een rondleiding aanvragen

Ligging

De Sterreschans ligt aan de Ubbergseveldweg in Nijmegen-Oost gelegen op een heuvelrug, geniet u na een paar minuten wandelen van een weids uitzicht over de Ooijpolder. De geografische omstandigheden maken De Sterreschans en haar omgeving tot een prachtig woon- en wandelgebied. Omliggende dorpen als Berg en Dal, Malden en Ubbergen zijn snel te bereiken. Het centrum bevindt zich op minder dan 2 km afstand.

Indeling

Bij binnenkomst door de centrale entree is de behaaglijke sfeer direct voelbaar. Of dit nu komt door de bedrijvigheid bij de receptie of de nostalgische lange gang, men voelt zich hier meteen thuis. Er is een ruim restaurant met uitzicht op de binnentuin en toegang tot de zonnige terrassen. In dezelfde gang bevindt zich de bibliotheek waar de bewoners in alle rust een krant kunnen lezen of genieten van rustige muziek. Daarnaast is er ook nog een activiteitenruimte, met onder andere een Beleef TV, waar dagelijks een programma wordt aangeboden door de welzijnsmedewerkers. In het souterrain bevindt zich ‘De Symfonie’. Hier vinden activiteiten plaats zoals concerten. Hier staat ook het biljart waar liefhebbers het regelmatig vriendschappelijk tegen elkaar opnemen.

De ruime zorgappartementen in De Sterreschans zijn verdeeld over het monumentale gebouw en twee nieuwbouwvleugels en hebben een oppervlakte tussen de 65 en 120 m2. Ieder appartement bestaat uit een grote woonkamer, één of meerdere slaapkamers, een kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een eigen tuintje of balkon. De binnentuin bevat diverse wandelpaden en zitgelegenheid om even uit te rusten. Het pand is uiteraard volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van De Sterreschans

Benieuwd naar De Sterreschans? Bekijkt u gerust de foto's in deze gallery. U krijgt een goede indruk van het pand, de gemeenschappelijke ruimten en de heerlijke tuin.

Bewoners aan het woord

“Ik vind het hier fantastisch; de verzorging is prima en het personeel is allemaal even vriendelijk."

Mevrouw De Jong (87) is een gepensioneerd logopediste, moeder van vijf kinderen en oma van een dozijn kleinkinderen. Mevrouw De Jong woont op het moment van interviewen vier maanden bij woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen en is met name erg te spreken over het personeel.

Lees verder
Bewoners aan het woord

"Ik geniet ervan de mensen te vertellen over mijn passie en ze anders te laten luisteren naar muziek. Muziek verbindt."

Een verhuizing stond bij meneer en mevrouw Neill-Meijer helemaal niet op de planning. Toen het echtpaar uit pure belangstelling een open dag bezocht, namen zij een spontaan besluit.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Ik zag en voelde direct het verschil. Waar hem dat in zat? Allereerst de appartementen die je hier kunt bewonen; die zijn geweldig."

Meneer Wishaupt is 82 jaar en woont sinds acht maanden in De Sterreschans. Hij verhuisde van Maastricht naar Nijmegen omdat de sfeer bij De Sterreschans hem direct een goed gevoel gaf.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Het zelfstandig wonen kan niet altijd zo doorgaan. Ik word bijna 90 en is het dan nog wel verantwoord om alleen te blijven wonen?”

Via een artikel in een plaatselijk krantje werd mevrouw van Steen aan het denken gezet over haar zorg voor in de toekomst. Ze had zich nog niet eerder verdiept in het onderwerp wonen met zorg, maar vond dat het met haar 89 jaar daar wel eens tijd voor werd.

Lees verder
Bewoners aan het woord

"Er zijn altijd activiteiten waar je aan mee kan doen, maar je kan dus ook gewoon rustig gaan zitten en luisteren naar mooie muziek."

De heer van der Linden woont met veel plezier in De Sterreschans. Naast het vele wandelen wat de heer bijna dagelijks buiten doet, is hij ook steeds meer geïnteresseerd in de activiteiten die de locatie organiseert.

Lees verder

Professionele ouderenzorg in Nijmegen

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij De Sterreschans kunt u rekenen op professionele en persoonlijke ouderenzorg, aangepast op wensen en behoeften. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. De zorg is 24 uur per dag oproepbaar en varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging. Bij De Sterreschans zijn personen met zowel een cognitieve als somatische zorgvraag welkom.

Aangenaam leven

Naast de zorg bieden de welzijnsmedewerkers ook een dagelijks activiteitenaanbod. Er worden uitstapjes, themaweken en andere passende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er met regelmaat een kaartje gelegd tijdens de bridgemiddagen. Het hoogtepunt van de dag is wanneer de heerlijke geur uit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan alle keurig gedekte tafels aanschuift. Naast het gezelschap van de medebewoners, wonen sommige bewoners nog samen met een partner of een eigen huisdier.

Wandelt u hier zelf door De Sterreschans middels de virtuele tour.

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij De Sterreschans hanteren wij een vanafprijs van 3.900,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer

Locatiemanager

Neeske Teunissen is sinds 1979 werkzaam in de ouderenzorg en heeft ruim 25 jaar praktijkervaring ‘aan het bed’. Vanuit haar eigen ervaring weet Neeske hoe het er in zorgteams aan toe gaat en kan feilloos inspelen op wat er dagelijks gebeurt. Ze is dan ook een echte verbinder. Het is haar kracht om niet alleen een team samen te brengen, maar ook de samenwerking te zoeken met bewoners, familieleden, zaakwaarnemers en vrijwilligers. Op die manier creëert zij een hecht netwerk, een echt thuis. “Met elkaar maken we het huis tot wat het is. En dat begint bij de bewoners.”

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs over onze locaties

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Relatiemanager Esther Limpens

Kunnen wij u helpen?

"De warme en hartelijke sfeer zelf ervaren? Ik geef u graag een rondleiding" - Esther Limpens, relatiemanager

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.