Dementiezorg

Mensen met dementie krijgen moeite om de regie over hun eigen dagelijkse leven te voeren. Ze raken langzaamaan het overzicht kwijt en dit brengt vaak gevoelens van onbehagen en angst met zich mee. Als het zelfstandig wonen niet meer lukt en er daarom gezocht moet worden naar een goede en veilige oplossing. Door de kleinschalige locaties van Domus Magnus geven we het veilige geborgen gevoel weer terug.

Locaties gespecialiseerd in dementiezorg

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in dementiezorg en worden hierin continu geschoold.

Onderstaande locaties zijn kleinschalig:

Huis Welgelegen

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet goed meer kunnen verwerken. In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een vorm van dementie. Een op de vijf mensen krijgt de ziekte. Bij vrouwen is de kans nog groter: een op de drie. De verwachting is dat dit aantal door de vergrijzing explosief groeit tot een half miljoen in 2040. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Maar ook vasculaire, frontotemporale en Lewy body dementie komen vaak voor.

Ingrijpende ziekte met grote druk op naasten

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte en gaat gepaard met veranderingen in gedrag. Het geestelijke vermogen neemt af waardoor dagelijkse handelingen, die voorheen zonder moeite werden gedaan, steeds minder goed of helemaal niet meer uitgevoerd kunnen worden. Denk aan aankleden, het bereiden van eten of het betalen van rekeningen. Dementie is volgens artsen en onderzoekers de volksziekte met de hoogste ziektelast voor de patiënt en legt vaak grote druk op de naaste omgeving.

Steeds afhankelijk van anderen

Bij dementie gaan de zenuwcellen in de hersenen of de verbinding tussen de cellen kapot. Ook komt het voor dat de verbinding tussen de cellen niet goed meer werkt. De hersenen gaan steeds minder goed functioneren. In het begin van de ziekte vallen meestal geheugenproblemen op. Later krijgen mensen met dementie vaak problemen met denken, taal en slikken. Langzaamaan verliest de patiënt de regie over zijn leven en wordt hij steeds afhankelijker van anderen. Bij sommige mensen verloopt deze achteruitgang snel. Anderen kunnen nog jarenlang een redelijk normaal leven leiden. Helaas is er nog geen genezing mogelijk. Wel zijn er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen.

 

Dementiezorg
Domus Magnus zorghotel

Wat als je niet meer thuis kan wonen?

Als de dementie vergevorderd is komt er voor de meeste mensen een moment dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De zorg voor hun naasten is te zwaar of het is thuis gewoonweg niet meer veilig. Wanneer thuiswonen niet meer mogelijk is, kan een Wlz (Wet Langdurige Zorg)-indicatie worden aangevraagd. Deze zorgindicatie wordt vastgesteld door het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts. De Wlz is een wet voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Met deze indicatie kunnen mensen met dementie een plek krijgen in een verpleeghuis of (particulier) verzorgingshuis.

Kleinschalig wonen met dementie bij Domus Magnus

Mensen met een vorm van (beginnende) dementie hebben baat bij een kleinschalige woonplek waar professionele dementiezorg geboden wordt. Een woonplek die veilig en geborgen voelt. Een woning die voelt als thuis, met veel persoonlijke aandacht, de garantie van 24-uurszorg, rust en voorspelbaarheid. Waarbij doelgroepgerichte activiteiten worden aangeboden en er driemaal-daags verse maaltijden worden geserveerd. Domus Magnus biedt zo’n plek. Kies je voor wonen met dementiezorg bij Domus Magnus? Dan kies je voor het beste.

“Bovenop de benodigde zorg, geven we graag net dat beetje extra”

Dementie
Domus Magnus woonzorg

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de zorg bij Domus Magnus? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.