Amsterdam

Het Hendrickszhuys

  • Prachtig wonen aan de Herengracht
  • 28 ruime appartementen
  • Rustige binnentuin
  • Dagelijkse diverse activiteiten
  • Vanaf 4.995,- per maand
Rondleiding aanvraag

Wonen met zorg in Amsterdam

Het Hendrickszhuys biedt particuliere ouderenzorg op een unieke locatie in Amsterdam. Een locatie die met recht als indrukwekkend mag worden bestempeld; niet alleen door haar geweldige en centrale ligging aan de Herengracht, maar ook door de warme sfeer die binnen heerst.

Ligging

Het 17e -eeuwse grachtenpand waarin Het Hendrickszhuys zetelt, bevindt zich tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat. Om de hoek van het Koningsplein en het Spui. Wie woont in de grachtengordel omringd zich door historie, cultuur en gastronomie. Het aanbod van musea, concerten, galeries en restaurants in de directe omgeving is groot en divers. De marmeren entree leidt naar de hoge hal met een indrukwekkend trappenhuis. Vanaf deze centrale plek in het pand zijn de lift, keuken en gemeenschappelijke huiskamers van dit verzorgingshuis te bereiken. Deze ruimtes bieden toegang tot de beschutte tuin van 500 m2, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Bovendien staat hier het oudste tuinhuis van de hoofdstad.

Indeling

In Het Hendrickszhuys zijn 28 appartementen gerealiseerd met een oppervlakte tussen de 40 en 80 m2. De een- twee- en driekamerappartementen bieden uitzicht op de gracht of tuin. Sommige appartementen zijn zeer geschikt voor een echtpaar. Unieke kenmerken zoals inbouwkasten, ornamenten plafonds, een schouw of dakterras zorgen voor een authentieke sfeer. Elk appartement beschikt over een eigen kitchenette en luxe badkamer. Het Hendrickszhuys is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Het Hendrickszhuys

Deze gallery geeft u een beeld van Het Hendrickszhuys. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Betrokken en professionele ouderenzorg

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij Het Hendrickszhuys kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. De geboden zorg varieert van lichte verzorging tot intensieve verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor.

Aangenaam leven

Bij Het Hendrickszhuys werkt een hecht welzijnsteam. Met veel enthousiasme organiseren zij passende activiteiten waaronder bewegen op muziek, uitjes, workshops, themaweken en creatieve middagen. Wekelijks vindt er een concert plaats waarbij familie en vrienden graag aansluiten. Het hoogtepunt van de dag is wanneer een heerlijke geur vanuit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan de keurig gedekte tafels aanschuift voor het driegangendiner.

Wandel zelf door Het Hendrickszhuys via de virtuele tour!

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Het Hendrickszhuys hanteren wij een vanafprijs van 4995,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer

De locatiemanager van Het Hendrickszhuys

Locatiemanager Linda Fokke is van oorsprong verpleegkundige (A) met aangevulde opleidingen op het gebied van docent verpleegkunde en management. De laatste tien jaar is ze werkzaam geweest als leidinggevende in de verpleeg- en verzorgingshuiswereld waarbij zij gespecialiseerd is in kleinschalig wonen en dementie. Sinds 2011 is Linda locatiemanager en vervolgens regiomanager geweest bij DS verzorgd wonen, de organisatie die begin 2016 overgenomen werd door Domus Magnus. Sinds de opening van Het Hendrickszhuys in december 2017 is zij als locatiemanager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze nieuwe woonzorglocatie in Amsterdam. “Iedere oudere heeft recht op liefdevolle, doch kwalitatieve zorg wanneer zij afhankelijk worden, waarbij de individuele wensen een grote rol spelen binnen de comfortabele en bruisende omgeving van Het Hendrickszhuys. Ik vind het zeer bijzonder om op deze plek samen met het betrokken team te werken.''

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Alle locaties bekijken

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Kunnen wij u helpen?

"Het Hendrickszhuys is uniek! Wilt u de sfeer komen proeven, dan leid ik u graag rond op onze prachtige locatie." - Marieke Gitzels - Relatiemanager - Contact: 085-0813213

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.