Eerstelijnsverblijf

Eerstelijnsverblijf (Elv) is een kortdurend verblijf in een zorginstelling. Als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt komen, kunt u gebruik maken van Eerstelijnsverblijf. U ligt bijvoorbeeld in het ziekenhuis en mag naar huis, maar thuis zelfstandig verblijven is (nog) niet mogelijk. 

Wie komt in aanmerking voor eerstelijnsverblijf?

Uw huisarts of specialist kan u helpen met de indicatie die u nodig heeft voor een eerstelijnsverlijf.
Een Eerstelijnsverblijf wordt vaak toegekend wanneer:

  • Uw gezondheidssituatie verandert en u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen
  • U ontslagen wordt uit een medische instelling maar uw huisarts het niet mogelijk acht dat u zich thuis veilig en zelfstandig kunt redden
  • De medische zorg die u nodig heeft niet te organiseren valt bij u thuis

Eerstelijnsverblijf bij Domus Magnus

Met een Eerstelijnsverblijf-indicatie kunt u, mits er plek is, terecht bij diverse zorghotels van Domus Magnus. Wij nemen u alles uit handen, zodat u in alle rust en onder professionele begeleiding kunt herstellen. Omdat het merendeel van de bewoners permanent op onze locaties woont, komt u in een huiselijke omgeving terecht waar het prettig verblijven is. Bel ons gerust op 085-0645910 om te vragen naar de mogelijkheden en bechikbaarheid in uw regio.

Kosten eerstelijnsverblijf

Omdat een eerstelijnsverblijf in het basispakket van de zorgverzekeringswet opgenomen is, wordt van het bedrag doorgaans 75% vergoed. In het tarief van Domus Magnus zit het volgende inbegrepen: de benodigde zorg, een gemeubileerd appartement, de driedaagse maaltijden, linnengoed, de deelname aan de welzijnsactiviteiten en de huishouding. Extra diensten als de wasservice kunnen aanvullend worden afgenomen.

Hoe lang kunt u gebruik maken van Eerstelijnsbedrijf?

Het eerstelijnsverblijf bij Domus Magnus is mogelijk vanaf minimaal 14 dagen en voor maximaal drie maanden.

Tarieven

Het tarief voor een verblijf in het zorghotel is vanaf € 199*, – per dag. In dit tarief zijn de huur van het gemeubileerde appartement, de driedaagse maaltijden, linnengoed, de deelname aan de welzijnsactiviteiten en de huishouding inbegrepen. U kunt desgewenst gebruik maken van onze was service. De kosten bedragen voor één persoon €35,- en voor twee personen €50,- per week. Afhankelijk van uw zorgverzekering is het mogelijk dat een deel van uw verblijf vergoed wordt via een aanvullende verzekering. Informeert u hiernaar bij uw zorgverzekeraar. De zorg wordt geleverd vanuit de (tijdelijke) indicatie. Het maximale verblijf is drie maanden, het komt geregeld voor dat iemand hierna als vaste bewoner blijft, omdat terug naar huis gaan helaas toch niet blijkt te lukken. Maar vooral omdat het wonen in deze huizen hen eigenlijk heel goed bevalt.

*Voor bovenstaande geldt: prijswijzigingen voorbehouden.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.