Wonen in een zorgvilla

Wanneer u op zoek bent naar een plek om uw oude dag door te brengen, of voor uw dierbare zoekt naar een woonplek met zorg, zult u merken dat er veel verschillende woonvormen bestaan. Naast reguliere verpleeg- of verzorgingshuizen, zijn er ook particuliere zorginstellingen die ouderenzorg aanbieden. Woonzorgorganisatie Domus Magnus is pionier op dit gebied; sinds 2004 bieden wij particuliere zorg voor ouderen op unieke locaties in Nederland. In dit artikel zetten wij zes belangrijke redenen op een rij om voor een particulier verzorgingshuis te kiezen en vertellen wij u alles wat u wilt weten over deze woonvorm voor ouderen.

Wat is een zorgvilla?

Een zorgvilla is een particulier alternatief voor een regulier verzorgings- of verpleeghuis. Een zorgvilla is een statig – of zelfs monumentaal – pand waar u over een eigen appartement of studio beschikt. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes. Er is (dikwijls) 24 uur per dag zorg aanwezig. Een zorgvilla biedt meer comfort dan een regulier verzorgingstehuis. Dit komt enerzijds door het gespecialiseerde zorgaanbod en de ruimte die er is voor persoonlijke aandacht, anderzijds door de uitgebreide faciliteiten en de bijzondere activiteiten.

7 x goed te weten over zorgvilla’s voor ouderen

Woonzorgaanbieder Domus Magnus zet voor u een aantal handige weetjes over zorgvilla’s op een rij; daarbij behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Zorgvilla’s bieden veel comfort
 • Zorgvilla’s liggen prachtig gelegen
 • Zorgvilla’s bieden veel (extra) voorzieningen
 • Zorgvilla’s bieden persoonsgerichte zorg
 • Zorgvilla’s hebben niet altijd een wachtlijst
 • Zorgvilla’s houden rekening met uw wensen

Zorgvilla’s bieden veel comfort

Wonen in een van onze zorgvilla’s brengt u veel levensvreugde en rust. U hoeft zelf niet meer om te kijken naar huishoudelijke taken en klusjes, ook worden er iedere dag drie heerlijke maaltijden bereid door onze koks. Eten doet u gezellig met andere bewoners in de gemeenschappelijke eetkamer. Wilt u liever alleen eten of met een familielid? Ook dit is mogelijk. Bij Domus Magnus krijgt u uw eigen appartement in de villa. Hier woont u zelfstandig en krijgt u de zorg waar u behoefte aan heeft.

Zorgvilla’s liggen prachtig gelegen

De naam zegt het al; een zorgvilla is daadwerkelijk een villa. Maar er zijn ook andere varianten; denk aan een landhuis, een kasteel of een oud herenhuis. Soms worden monumentale panden omgetoverd tot zorgvilla. Voorbeelden hiervan zijn De Boschstede in ’s-Hertogenbosch. Deze zorgvilla bevindt zich in het voormalige ziekenhuis van de stad. Hetzelfde geldt voor Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Ook panden als voormalige (kweek-)scholen of internaten worden omgebouwd, zoals De Sterreschans in Nijmegen. Alle zorgvilla’s van Domus Magnus liggen prachtig gelegen en beschikken over een tuin waar u prettig een boek kunt lezen, wandelen of jeu-de-boulen.

Zorgvilla’s bieden veel (extra) voorzieningen

Wist u dat er binnen een zorgvilla vaak een vaste kapper, pedicure en manicure werkzaam is? In de schoonheidssalon kunt u zich heerlijk laten verzorgen. Ook zijn er op elke locatie coördinatoren welzijn en/of activiteitenbegeleiders werkzaam. Dat betekent dat er veel aandacht is voor een goedgevuld dagprogramma. Binnen een zorgvilla wordt daarbij extra gelet op de persoonlijke wensen van de bewoners.

Het eten wordt vers bereid door vaste (chef-)koks en geserveerd aan fraai gedekte tafels met tafellinnen. ’s Ochtends liggen de dagverse kranten bij de ontbijttafel voor u klaar. De villa ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Met verse boeketten, fraai meubilair, een gezellige haard en andere knusse hoekjes om een kop thee te drinken of een boek te lezen.

Wifi is uiteraard aanwezig; zowel op uw appartementen als in de algemene ruimten. Hetzelfde geldt voor een televisie. Zorghotels, vooral recent geopende, omarmen daarnaast vaak nieuwe technieken en duurzaamheid. Zo zijn in Het Sint Jozefpaviljoen in Gouda en De Lindeborg in Utrecht alle badkamers voorzien van infrarood licht. Voordeel daarvan is dat bewoners warm blijven na het douchen. Er is ook een speciaal lichtplan gemaakt. Senioren hebben doorgaans behoefte aan een vast ritme van dag en nacht en dus daglicht en schemering. Daar wordt met de energiezuinige, biodynamische verlichting rekening mee gehouden. Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Zorgvilla’s bieden persoonsgerichte zorg

Een zorgvilla is kleinschaliger dan een regulier verzorgingstehuis. Door die kleinschaligheid is er meer ruimte voor individuele aandacht en voor goede en complexe zorg. De medewerkers op de woonzorglocaties van Domus Magnus zijn o.a. professionele verpleegkundigen gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen; van fysiotherapie tot dementie. Vaak werkt er een vast team (zorg)medewerkers op de locatie. Hiermee ontstaat al snel een vertrouwensband.

Zorgvilla’s hebben niet altijd een wachtlijst

U hoeft niet altijd te wachten om een appartement in een zorgvilla te betrekken. Soms is er zelfs helemaal geen wachtlijst. Om er zeker van te zijn of en wanneer u terecht kunt, kunt u het beste contact opnemen met de zorgvilla van uw keuze. U kunt bij ons alleen een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft.

Wonen zoals u gewend bent, dat is wat Domus Magnus u wilt bieden. Dan helpt het wanneer u uw appartement met uw vertrouwde spullen kan inrichten. Binnen een zorghotel woont u in een appartement dat u inricht met uw eigen meubilair en accessoires. De medewerkers leren u en uw dierbaren graag goed kennen, zodat er zoveel mogelijk rekening gehouden kan worden met uw persoonlijke interesses.

Zorgvilla’s van Domus Magnus

De zorgvilla’s van Domus Magnus bevinden zich verspreid door Nederland. Zo bent u dicht in de buurt van uw kinderen en kleinkinderen. Omdat u waarschijnlijk voor langere tijd in onze woonvilla’s wilt wonen, raden we u aan eens langs te komen. Zo kunt u echt goed de sfeer proeven en ontdekken of u er een prettig gevoel van krijgt. Een vrijblijvend rondleiding kunt u via onze website nu direct aanvragen.

Wat kost een zorgvilla?

Nu u precies weet wat een zorgvilla is, bent u vast benieuwd wat de kosten zijn voor een verblijf in een zorgvilla. Een zorgvilla is een particulier alternatief voor een regulier verpleeg- of verzorgingshuis. Daar horen ook bepaalde kosten bij. Wat de exacte maandkosten zijn hangt van diverse factoren af. Bijvoorbeeld de locatie van de zorgvilla, het appartement en of u er alleen of met z’n tweeën wilt wonen.

U ontvangt maandelijks een rekening voor de woon- en servicekosten. Daarnaast worden er nog zorgkosten gemaakt op het moment dat u een zorgvraag of -indicatie heeft.
De woon- en servicekosten hangen af van de grootte van uw kamer en de ligging van de zorgvilla. U kunt u indenken dat een zorgvilla in hartje Amsterdam een hoger maandtarief rekent dan een zorgvilla gelegen in de provincie.

Binnen de woon- en servicekosten vallen bij Domus Magnus niet allen de huur van uw appartement met gas, water en licht maar óók alle aangeboden activiteiten, maaltijden en versnaperingen, fruit, onbeperkt koffie en thee, het wassen van uw kleding, de aanwezigheid van kranten en tijdschriften, wifi en televisieaansluiting en de schoonmaak van uw appartement, evenals het onderhouden van de tuin en het pand zelf. Maar ook het feit dat u met uw persoonlijke alarmeringssysteem 24 uur per dag een zorgmedewerker kunt oproepen en 1 vaste begeleider krijgt, zitten in deze kosten verwerkt.

Eventuele zorgkosten worden door de overheid gefinancierd op basis van een zorgindicatie op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Hiervoor betaalt u, net als iedereen in Nederland, een eigen bijdrage.

7 x goed te weten over zorgvilla's:

 • Zorgvilla’s bieden veel comfort
 • Zorgvilla’s liggen prachtige gelegen
 • Zorgvilla’s bieden veel (extra) voorzieningen
 • Zorgvilla’s bieden persoonsgerichte zorg
 • Zorgvilla’s hebben niet altijd een wachtlijst
 • Zorgvilla’s houden rekening met uw wensen

Wilt u meer informatie ontvangen?

Vraag dan nu - vrijblijvend - onze brochure aan. We sturen hem met alle liefde naar u op.

Ja, ik ontvang graag een brochure

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.