Brummen

Landgoed Klein Engelenburg

  • Gelegen op eigen landgoed in Gelderland
  • 32 appartementen
  • Zelfstandig wonen in een landhuis
  • Wonen met dementiezorg in de orangerie
  • Veel persoonlijke aandacht, concerten en activiteiten
  • Vanaf 3.400,- per maand
Rondleiding aanvraag
Landhuis op landgoed Klein Engelenburg

Exclusief wonen met zorg op landgoed Klein Engelenburg te Brummen

In het mooie Gelderse dorp Brummen ligt het rijksmonument Landgoed Klein Engelenburg. Deze particuliere zorgorganisatie is geschikt voor ouderen met een lichte tot zware zorgvraag, als ook voor mensen met een vorm van dementie.

Landgoed Klein Engelenburg

Spoorstraat 1
6971 CA Brummen
T: 085-0645910
info@domusmagnus.com

Een brochure aanvragen Een rondleiding aanvragen

Ligging

Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis, de orangerie en een tuinmanswoning met twee aangebouwde vleugels. Hier kunt u heerlijk ontspannen wonen in een authentieke, warme ambiance. Deze zorgvilla is zeer geschikt voor zowel zelfstandige ouderen als mensen met een vorm van dementie. Op bijna vier hectare staan een klassiek landhuis met bijbehorende orangerie, een tuinmanswoning en twee nieuw aangebouwde vleugels. Landgoed Klein Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe in Gelderland, in het groene gebied tussen Zutphen, Arnhem en Apeldoorn. De locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Station Brummen ligt op loopafstand en over verharde paden loopt u zo de gezellige dorpskern in.

Indeling

Wanneer u de statige hal van het landhuis binnengaat, ervaart u direct wat dit monument zo bijzonder maakt. Een indrukwekkend trappenhuis met marmeren vloer, glas-in-loodramen, vleugel en ornamenten plafond betreft slechts de entree. Vanuit deze hal kunt u in één oogopslag de gemeenschappelijke woonkamer, de dinerzaal en de bibliotheek zien. In de centrale herenkamer wordt door de bewoners regelmatig gebridged, met een lekkere versnapering erbij. Via deze ruimte heeft u toegang tot het zonnige en beschutte terras op het zuiden, met uitzicht over het prachtige landgoed.

Dichtbij het landhuis staat de orangerie. Het ontwerp van de aangebouwde vleugels is modern en bestaat vrijwel geheel uit glas en riet, goed afgestemd op het landschapspark. Naast appartementen bevinden zich hier ook een activiteitenruimte en een riante huis- en eetkamer. Hier worden de maaltijden geserveerd die vers bereid worden in de professionele keuken. De koks werken veelal samen met lokale leveranciers en biologische boeren uit de omgeving.

De zorgappartementen bij Klein Engelenburg hebben een oppervlakte tussen de 40 en 85 m2. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, kitchenette en een eigen luxe badkamer met douche en toilet. Ook is er in alle appartementen een persoonlijke alarminstallatie aanwezig, waarmee bewoners 24 uur per dag hulp kunnen oproepen. Beide panden zijn volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Vraag nu vrijblijvend een rondleiding aan op domusmagnus.com of bel met 085-0645910 en kom de sfeer ervaren.

Historie

Verzorgd wonen met het gevoel van thuis, dat is welzijn in Landgoed Klein Engelenburg. Landgoed Klein Engelenburg heeft een mooie historie. Lees hier meer over deze bijzondere geschiedenis.

Een sfeerimpressie van Klein Engelenburg

Benieuwd naar Landgoed Klein Engelenburg? Bekijkt u gerust eens de foto's die een goed beeld geven van het landgoed en haar diverse woningtypen.

Bewoners aan het woord

“De reden dat we bij Landgoed Klein Engelenburg wonen is dat het geheugen van mijn vrouw hard achteruit gaat. Ik droeg de zorg voor mijn dementerende vrouw."

Het echtpaar Oldenburg woont sinds een jaar in het landhuis van Klein Engelenburg. Het appartement dat ze bewonen ademt liefde voor geschiedenis en literatuur.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Mam, je gaat naar Klein Engelenburg. En je hondje mag ook mee. "

Mevrouw De Looff uit Brummen woonde tijdelijk 3 maanden op Landgoed Klein Engelenburg en heeft sindsdien een warme band met het landgoed en haar bewoners en medewerkers.

Lees verder

Professionele en persoonlijke ouderenzorg in Gelderland

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. In het landhuis wonen senioren die zelfstandig kunnen en willen wonen. De orangerie biedt door de kleinschalige opzet ruimte aan bewoners die vanwege cognitieve problemen meer zorg nodig hebben. De geboden ouderenzorg kan uiteenlopen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het horen en zien van onze bewoners is daarbij van groot belang. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor.

Geniet van gevarieerde en gezellige activiteiten

Naast zorgmedewerkers heeft Klein Engelenburg een welzijnsteam dat zorgdraagt voor het activiteitenaanbod. Zij organiseren een gevarieerd programma. Een wandeling door de prachtige parktuin met grote vijver, een heuse verwendag met schoonheidsbehandelingen, iets fröbelen op het terras in de zon of gewoon lekker genieten van een kop koffie terwijl de krant voorgelezen wordt. Wekelijks vindt er een klassiek concert plaats in de imposante hal van het landhuis. Hierbij zijn familie en kennissen natuurlijk van harte welkom om mee te genieten van de sfeer en de gezamenlijke borrel achteraf.

Zorghotel

In ons zorghotel (herstellingsoord) kunt u tijdelijk bij ons verblijven. Dit kan bijvoorbeeld na een behandeling in het ziekenhuis, als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen of uw mantelzorger op vakantie gaat. Tijdens uw verblijf kunt u rekenen op 24 uur per dag aanwezigheid van verpleging en verzorging.

Wandel zelf door Klein Engelenburg middels de virtuele tour

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Landgoed Klein Engelenburg hanteren wij een vanafprijs van 3.400,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
Johan Knopf

De locatiemanager van Landgoed Klein Engelenburg

Locatiemanager Johan Knopf is sinds 1 januari 2023 eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze bijzondere historische locatie Klein Engelenburg, de locatie waar het voor Domus Magnus allemaal is begonnen. Johan heeft verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van management, financiën, bedrijfskunde en verandermanagement en is inmiddels al meer dan 40 jaar leidinggevende in de zorgsector breed. Hij heeft als leidinggevende/bestuurder in het ziekenhuis, de wijkverpleging en bij verschillende organisaties in de langdurige ouderenzorg gewerkt, waarvan ook een paar jaar als interim-manager via BMC en EIFFEL. Daarnaast is hij nog steeds wijkverpleegkundige. “Ik draag de zorg vanuit de inhoud een warm hart toe en zet me nog steeds met passie volledig in voor een zo optimaal mogelijk woon-, zorg- werk en leefklimaat voor cliënten en medewerkers".

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Wilt u meer informatie?

"Wilt u een kijkje nemen op dit indrukwekkende landgoed en de diverse woonopties zien? Ik nodig u van harte uit voor een rondleiding." - Dorien Kuska, relatiemanager.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.