Hilversum

Benvenuta

  • Kleinschalig wonen met zorg in Hilversum
  • Tien appartementen in sfeervolle zorgvilla 
  • Huiselijke woonkeuken
  • Wonen met dementiezorg
  • Fraaie tuin
  • Vanaf 4.425,- per maand
Belafspraak plannen
Interieur van Benvenuta

Benvenuta; sfeervolle zorgvilla in Hilversum

Midden in de groene villawijk Trompenberg in Hilversum ligt verzorgingshuis Benvenuta. Dit fraaie landhuis uit 1928 biedt ruimte aan tien appartementen. Speciaal geschikt voor ouderen die rustig willen wonen met de garantie van 24-uurszorg. Bij Benvenuta staat kleinschaligheid en een persoonlijke benadering voorop.

Ligging

Benvenuta ligt aan een lommerrijke laan aan de rand van Hilversum. De zorgvilla is een rijksmonument en werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van architect Jan Dullaart in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere Jugendstil-inrichting, authentieke parketvloeren en glas-in-lood ramen ademen nog steeds het grandeur uit van toen. De villa is omringd met groen. Benvenuta is makkelijk te bereiken met de auto en rondom het huis kan vrij worden geparkeerd. Het openbaar vervoer ligt op 5 minuten wandelen. Ook op loopafstand bevindt zich het Spanderswoud, een recreatiebos om fijne wandelingen te maken.

Indeling

Op de begane grond van Benvenuta bevinden zich een gezellige leefkeuken, de woonkamer met open haard en vleugel, een goedgevulde bibliotheek en de sfeervolle lounge. De meeste appartementen bevinden zich op de bovenverdiepingen die zowel met trap als lift te bereiken zijn.

Verzorgingshuis Benvenuta biedt tien appartementen tussen de 25 en 52 m2, allen voorzien van een slaapgedeelte en luxe badkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen beschikt over een terras of balkon. Het pand is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Rondom Benvenuta ligt een schitterend aangelegde tuin, met veranda’s en gezellige terrassen.

Bekijk hier de brochure.

Een sfeerimpressie van Benvenuta

Deze gallery geeft u een beeld van Benvenuta. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Bewoners aan het woord

"De ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden bij Benvenuta naar alle bewoners""

Toen mijn zus en ik in 2015 voor het eerst kwamen kijken of Benvenuta geschikt zou zijn voor de verzorging voor een aantal weken viel ons het prachtige en uiterst stijlvolle huis en de prettige sfeer direct op. Wij grapten beiden tegen elkaar: “Zullen we onze namen hier dan ook maar alvast op een wachtlijst zetten?”

Lees verder

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Met de mooie binnentuinen van onze locaties en de buitenactiviteiten besteden we hier aandacht aan. Onze bewoners komen dan ook graag buiten in de mooie binnentuin om te genieten. Alle vroege bloeiers of bladeren worden gebruikt voor het bloemschikken of de creatieve activiteiten met de bewoners. Daarnaast worden alle maaltijden dagelijks door onze chef-kok bereid met verse ingrediënten uit de tuin.  We organiseren dagelijks activiteiten zoals workshops, lezingen en creatieve middagen. Vanzelfsprekend stemmen we onze activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

Particuliere ouderenzorg in Hilversum

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij Benvenuta werkt een hecht en ervaren zorgteam dat met veel aandacht en liefde de zorg draagt voor de bewoners. Veiligheid en geborgenheid staan hier hoog in het vaandel. Bij Benvenuta wonen met name bewoners met een cognitieve zorgvraag. De geboden ouderenzorg loopt uiteen van verzorging tot intensieve verpleging en behandeling. Er is te allen tijde een zorgmedewerker aanwezig op de locatie.

Aangenaam leven

Naast 24-uurszorg biedt Benvenuta een gevarieerd activiteitenaanbod. Van voorlezen en zingen tot bloemschikken met verse bloemen en van puzzelen of schilderen tot het maken van een uitstapje. Iedere week wordt feestelijk afgesloten met een intiem huiskamerconcert. Hierbij zijn familie en vrienden uiteraard van harte welkom. Bij Benvenuta wordt dagelijks met veel passie vers gekookt door een vaste kok. Door de kleinschalige opzet wordt daarbij rekening gehouden met de persoonlijke wensen van de bewoners. De maaltijden worden genuttigd aan de lange eettafel in de sfeervolle woonkeuken.

Wandel zelf door Benvenuta via de virtuele tour

 

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Benvenuta hanteren wij een vanafprijs van 4.425,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer
Locatiemanager Theo

De locatiemanager van Benvenuta

Theo van der Linden heeft in het verleden in zowel de techniek als de communicatie gewerkt, maar ontdekte bijna 10 jaar geleden dat zijn echte passie de zorg voor mensen was. Vanuit vrijwilligerswerk in het Hilversumse Hospice koos hij in 2007 voor een carrière in de zorg. Theo is vanaf de oprichting bij Benvenuta betrokken geweest en heeft in 2015 de stap naar de functie van locatiemanager gezet. Door zijn brede achtergrond en communicatieve vaardigheden weet hij de dagelijkse gang van zaken uitstekend in goede banen te leiden. Theo is geliefd bij de bewoners en hun familie vanwege zijn rustige natuur en het feit dat hij altijd een luisterend oor heeft, maar ook het team weet dat ze van hem op aan kunnen. Benvenuta heeft dan ook een sterk en stabiel team dat er bewust voor heeft gekozen om in dit prachtige monumentale pand te werken.

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Kunnen wij u helpen?

De kleinste locatie van Domus Magnus, maar toch zo groots van binnen. Ik nodig u graag uit om eens langs te komen en de huiselijkheid te ervaren." - Marieke Gitzels, relatiemanager

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.