Baarn

Holland

  • Wonen met 24-uurszorg op een mooie locatie
  • 31 sfeervolle appartementen
  • Zowel geriatrische- als psychosomatische zorg
  • Verse maaltijden en dagelijkse activiteiten
  • Vanaf 3.400,- per maand
Rondleiding aanvraag
Holland

Holland: ‘Koninklijk’ wonen met zorg in Baarn

Gelegen tussen een mooi park en een kleinschalig winkelgebied in Baarn staat woonzorglocatie Holland. Haar unieke geschiedenis maakt deze zorgvilla een zeer bijzondere plek om te wonen met zorg.

Ligging

Holland is een ruim opgezette zorgresidentie op loopafstand van winkels en de Pekingtuin, een mooi aangelegd park waar het fijn wandelen is. Voor bezoekers is Holland uitstekend bereikbaar: station Baarn is tien minuten wandelen, snelweg A1 ligt op een paar minuten rijden. Parkeren is mogelijk op het eigen terrein.

In de voortuin van dit particuliere verzorgingshuis in Baarn staan vier indrukwekkende eikenbomen. Het zijn ‘prinsessenbomen’, een verwijzing naar vier prinsessen van Oranje: Beatrix, Irene, Margriet en Christina. Zorgvilla Holland heeft namelijk een bijzondere band met de koninklijke familie. Het huis was een tijd lang in bezit van de Oranjes, en later kwamen de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en hun kinderen er regelmatig over de vloer.

Historie

Vanaf 2014 huist Zorgresidentie Holland aan de Javalaan in Baarn. Een bijzondere plek met een bijzondere historie. Het landhuis in Chinese stijl heeft een koninklijke geschiedenis; de koninklijke familie bezat een tijdlang het huis, maar ook later kwamen oranjes zoals koningin Emma, Wilhelmina, Juliana en Bernhard en hun vier dochters graag over de vloer. De vier ‘prinsessenbomen’ aan de voorgevel van het pand herinneren aan deze rijke historie. Lees meer

Indeling

Verzorgingshuis Holland bestaat uit twee aaneengesloten panden waarin Domus Magnus 31 appartementen heeft gebouwd tussen de 30 en 75 m2. Alle appartementen hebben een eigen badkamer. Sommige appartementen beschikken over een privé balkon of terras met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin.

Het monumentale pand beschikt daarnaast over diverse gemeenschappelijke ruimtes en niet gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer, sfeervolle open keuken en lounge. In de winter is het heerlijk ontspannen bij de openhaard. Holland is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Holland

Deze gallery geeft u een beeld van Holland. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Met de mooie binnentuinen van onze locaties en de buitenactiviteiten besteden we hier aandacht aan. Onze bewoners komen dan ook graag buiten in de mooie binnentuin om te genieten. Alle vroege bloeiers of bladeren worden gebruikt voor het bloemschikken of de creatieve activiteiten met de bewoners. Daarnaast worden alle maaltijden dagelijks door onze chef-kok bereid met verse ingrediënten uit de tuin.  We organiseren dagelijks activiteiten zoals workshops, lezingen en creatieve middagen. Vanzelfsprekend stemmen we onze activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

Ouderenzorg in Baarn

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij luxe verzorgingshuis Holland kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften en uitgevoerd door een hecht en betrokken zorgteam. Persoonlijke aandacht staat hierbij hoog in het vaandel. De geboden zorg loopt uiteen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Holland biedt ruimte voor ouderen met zowel een zorgvraag op lichamelijk als op cognitief gebied.

Aangenaam leven

Dagelijks bieden de welzijnsmedewerkers van Holland een passend  activiteitenaanbod. Er worden uitstapjes, themaweken en andere activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt van de dag is wanneer de heerlijke geur uit de open keuken het restaurant vult en iedereen aan alle keurig gedekte tafels aanschuift. Iedere week kunnen bewoners genieten van een (klassiek) concert. Familie en vrienden zijn hierbij uiteraard ook van harte welkom.

Wandelt u zelf door Holland middels de virtuele tour.

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Holland hanteren wij een vanafprijs van €3.400,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
particuliere zorgappartement
Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijke zorg nodig?

Soms heeft u tijdelijk zorg (ELV) met verblijf nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt uw mantelzorger graag op vakantie, maar heeft u wel zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht.

Lees meer

De locatiemanager van Holland

Locatiemanager Nienke Ouwerkerk heeft na haar opleiding tot verpleegkundige ervaring opgedaan als gespecialiseerd neurochirurgie en oncologieverpleegkundige. Daarna heeft zij haar carrière vervolgd in de spoedzorg, waar zij de overstap heeft gemaakt naar een leidinggevende functie op diverse Huisartsenposten. Na haar opleiding HBO Management Zorg en Welzijn heeft zij de overstap gemaakt naar de particuliere ouderenzorg in de functie van locatiemanager. "Ik vind het belangrijk om betrokken te blijven bij de directe zorgverlening, om zo kennis te behouden en te vergroten en ondersteuning te kunnen bieden daar waar nodig. De ervaring als verpleegkundige in mijn functie is een verrijking in de verbinding en samenwerking met het team, met de bewoners en ook diens naasten. Ik heb een passie voor de zorg en een groot hart voor ouderen, aldus Nienke" Met een gedreven en verbindende instelling zet zij zich als locatiemanager in om er samen met het team voor te zorgen dat onze bewoners een fijn thuis hebben met de beste zorg en persoonlijke aandacht. Sinds 1 december is zij werkzaam bij onze locatie Holland.

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Kunnen wij u helpen?

"Graag vertel ik u meer over het wonen en leven op deze bijna 'koninklijke' locatie." - Dorien Kuska, relatiemanager

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.