Haarlem

Hildebrand

  • Wonen met zorg in Haarlem
  • Warme en liefdevolle verzorging, 24 uur per dag
  • 28 sfeervolle appartementen
  • Ruime binnentuin
  • Wonen met dementiezorg
  • Vanaf 3.900,- per maand
Belafspraak plannen
Hildebrand in Haarlem tuinkamer

Hildebrand: wonen met zorg in Haarlem

Tegenover het oudste stadsbos van Nederland, in het voorname Haarlem, ligt zorgvilla Hildebrand. Een kleinschalige locatie voor ouderenzorg op hoog niveau.

Hildebrand gang en entree
Hildebrand voordeur
Hildebrand woonkamer

Ligging

Het is geen toeval dat deze zorgvilla de naam ‘Hildebrand’ heeft gekregen, want het monumentale Haarlemse pand ligt pal tegenover de Haarlemmerhout. Daar, in het oudste stadsbos van Nederland, speelt één van de verhalen zich af uit de beroemde Camera Obscura van Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets). Tegenwoordig is ‘de Hout’ een groene oase in het voorname Haarlem. Hildebrand werd in 1908 gebouwd door de in Haarlem geboren architect Jack London, die talloze villa’s en landhuizen in de omgeving ontwierp. Het luxe verzorgingshuis is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.

Indeling

Van buiten ademt de zorgvilla historie met haar neoclassicistische elementen; binnen treft u een lichte, eigentijdse stijl aan, geïnspireerd op de Noordzee. Veel originele elementen, zoals de marmeren gangen, elegante trappen en hoge plafonds zijn behouden gebleven. Vanuit de open keuken worden dagelijks verse bereide maaltijden geserveerd. Zowel de eetkamer, woonkamer als serre zijn ruim opgezet en herbergen gezellige zitjes. In de Herenkamer, met open haard, wordt elke ochtend de krant doorgenomen. In de rustige en fraai aangelegde binnentuin is het bij mooi weer goed vertoeven.

Bij woonzorglocatie Hildebrand zijn 28 appartementen gerealiseerd. Sommigen daarvan met een privéterras of kitchenette. Alle appartementen zijn voorzien van een luxe eigen badkamer. De appartementen zijn door middel van de liften goed bereikbaar. Uiteraard is Hildebrand volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen.

Een sfeerimpressie van Hildebrand

Deze gallery geeft u een beeld van Hildebrand. Bekijkt u gerust de foto's van het interieur en exterieur van deze woonzorglocatie.

Bewoners aan het woord

"We hebben haar woonkamer nagenoeg ingericht zoals de woonkamer in het vorige huis. Het is daardoor net alsof je haar oude woning binnenstapt."

Wanneer je merkt dat je moeder met dementie niet meer veilig thuis kan wonen en je zelf het gevoel hebt steeds tekort te schieten, start de zoektocht naar een geschikte woonplek met zorg. Een gesprek met een dochter wiens moeder sinds kort op woonzorglocatie Hildebrand verblijft.

Lees verder
Bewoners aan het woord

"Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!"

Nadat haar man kwam te overlijden en mevrouw haar rugwervel brak, was het tijd om samen met haar kinderen na te denken over een andere woonvorm.

Lees verder
Bewoners aan het woord

“Zodra de zon schijnt ga ik lekker buiten zitten om bij te kleuren.”

Mevrouw Meerloo woont sinds een half jaar bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem. Mevrouw is blij met haar prachtige kamer die ingericht is met haar vertrouwde meubels en schilderijen.

Lees verder

Kleinschalige ouderenzorg in Haarlem

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Bij Hildebrand kunt u rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften en uitgevoerd door een hecht en betrokken zorgteam. Persoonlijke aandacht staat hierbij hoog in het vaandel. De geboden zorg loopt uiteen van lichte verzorging tot volledige verpleging. Hildebrand biedt ruimte voor ouderen met zowel een zorgvraag op lichamelijk als op cognitief gebied.

Rustig en aangenaam leven

Naast 24-uurszorg biedt Hildebrand een uitgebreid activiteitenaanbod. Er worden regelmatig themaweken georganiseerd met daarbij veel aandacht voor kunst en cultuur. Iedere zondag vindt het huiskamerconcert plaats. Verschillende musici spelen een breed scala aan muziekstukken. Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te genieten van het concert. Er worden zoveel mogelijk persoonlijke wensen van de bewoners ingewilligd. Van een ijsje eten op het terras tot een bezoek aan Artis en de Keukenhof.

Kosten

Wij bieden een full service pakket voor wonen, zorg en leven. Hiervoor betaalt u een vaste maandelijkse bijdrage, de woonservicekosten. Bij Hildebrand hanteren wij een vanafprijs van 3.900,- voor de woonservicekosten per maand.

Meer weten over de kosten
Hildebrand voordeur

De locatiemanager van Hildebrand

Geertje van der Meer is de locatiemanager van Hildebrand. Haar opleiding Verpleegkundige A vulde zij aan met de HBO opleidingen Management kader in de gezondheidszorg en Bedrijfsmaatschappelijk werk. Geertje beschikt over uitgebreide ervaring als leidinggevende binnen de zorg en facilitaire dienstverlening. Zij werkte jarenlang in het ziekenhuis en maakte begin 2021 bewust de overstap naar de kleinschalige ouderenzorg. “Zorgen dat de bewoners een veilig en comfortabel thuis hebben waarbij leefplezier centraal staat. Dat is het uitgangspunt binnen mijn werk. Oog hebben voor de wensen, verlangens en behoeftes van de bewoners is hierbij essentieel. Om dit samen met bewoners, familie en medewerkers te mogen realiseren op deze unieke locatie in Haarlem is bijzonder om te doen.”

Actueel

Onze laatste nieuwsberichten en blogs.

Naar alle nieuwsberichten

Actueel

Fleurâge Residences verder onder Domus Valuas

In de snelgroeiende markt van particuliere woon-zorgvoorzieningen voor ouderen neemt Domus Valuas branchegenoot Fleurâge Residences uit Bloemendaal over. Door deze overname breidt Domus Valuas haar portefeuille van particuliere woon-zorgvoorzieningen verder uit.

Actueel

Strijden voor Alpe d’HuZes

Op 1 juni gaat onze collega Barbara Hermans, Manager Zorgfinanciering en - control meedoen aan de Alpe d’Huzes als onderdeel van Team 2 George Coppens Challenge. Dit ter nagedachtenis aan George Coppens, echtgenoot van haar dierbare vriendin Roosmarijn de Boer, die vorig jaar bij een noodlottig skiongeluk om het leven kwam.

Actueel

Voor de tweede keer op rij in de Top 10 van Zorgkaart Nederland

Domus Magnus staat voor de tweede keer op rij in de Zorgkaart Nederland Top 10 als één van de 10 best gewaardeerde in de categorie Verpleeghuiszorg. Dit aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst tussen 1 januari en 1 november 2022. Onze 17 locaties scoren gemiddeld een 9,1! Hartelijk dank allemaal voor het achterlaten van een review. En heel veel dank aan onze fantastische zorgmedewerkers! 

Kunnen wij u helpen?

"Ik geef u graag een mooie rondleiding op deze prachtige locatie." - Marieke Gitzels, relatiemanager

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.