Mevrouw De Jong

Mevrouw De Jong (87) is een gepensioneerd logopediste, moeder van vijf kinderen en oma van een dozijn kleinkinderen. Mevrouw De Jong woont op het moment van interviewen vier maanden bij woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen en is met name erg te spreken over het personeel.

“Ik woon al 60 jaar in Nijmegen. De laatste dertig jaar woonde ik met mijn man heel prettig in een bungalow. Wij verhuisden naar de bungalow toen de laatste van onze vijf kinderen op zichzelf ging wonen. Die verhuizing was een bewuste keuze. We wilden ergens wonen waar we nog zo lang mogelijk zelfstandig konden zijn. De bungalow had geen drempels, was gelijkvloers en had een keuken op maat. We hadden daar goed contact met onze buren. Helaas overleed mijn man vier jaar geleden. Alleen in de bungalow redde ik mezelf best. Maar toen mijn cardioloog mij mededeelde dat mijn hartfalen verergerde, was dat voor mij een reden om naar een andere woonoplossing te zoeken. Bovendien zag ik vreselijk op tegen de winter. Mijn buren werden ook allemaal een dagje ouder en bij slecht weer kwam niemand zijn of haar huis uit, terwijl we voor hulp ook op elkaar waren aangewezen”.

Zolderappartement

“Ik kende De Sterreschans van naam en heb op de website gekeken en dacht; dit zoek ik wel ongeveer. Vervolgens heb ik een rondleiding gehad en besloot meteen om te blijven. Ik wilde voor de winter een nieuw onderdak hebben. Ik heb een aantal appartementen bekeken, samen met mijn dochter. Ik woon nu in een ruim appartement op de zolderetage. In eerste instantie wilde ik niet op zolder wonen. Maar toen ik het de tweede keer zag, dacht ik: het is ruim, mooi en licht. Hier kan ik mijn meest dierbare meubels goed kwijt. Dus werd het toch de zolder”.

Minder zorgen

“Ik vind het hier fantastisch; de verzorging is prima en het personeel is allemaal even vriendelijk. Wie ik ook tref, een schoonmaakster of de locatiemanager, ik heb het gevoel dat ik bij iedereen terecht kan met mijn vragen. Ik ben zeer enthousiast over hoe ze met hulpbehoevenden omgaan. Het is inherent aan wonen in dit huis dat er veel uit handen wordt genomen. Fijn is dat. Met die storm  van laatst had ik in mijn oude huis echt problemen gehad. Nu hoef ik me daar niet meer druk om te maken. Schoonmaken en koken hoeft niet meer, fijn is dat”.

Vriendin

“Hoewel ik het soms lastig vind om contact te krijgen met mijn medebewoners, ben ik blij dat een van mijn oudste vriendinnen hier ook woont. Wij leerden elkaar kennen op de middelbare school en hebben altijd contact gehouden. Toen ik vertelde dat ik hier naartoe ging, hebben haar kinderen geregeld dat zij en haar man hier ook een kijkje kwamen nemen. En toen hebben zij besloten hier ook te  komen wonen”.

Activiteiten

“Het activiteitenprogramma dat hier wordt aangeboden is zeer uitgebreid. Er zijn bijeenkomsten over natuur, kunst en cultuur. Je kunt bloemschikken of teken- en schilderlessen volgen en er is een breicafé. Het liefst speel ik bridge. Dat heb ik mijn leven lang gedaan. Het leuke is dat bij de bridgeclub hier ook mensen van buiten het huis aanschuiven”.

Praat vaker over ‘later’

“Of ik een advies heb voor ouderen? Jawel. We zouden veel meer moeten praten over later. Wat doen we op het eind, waar en hoe willen we oud worden? Maak het bespreekbaar met je echtgenoot of familie. Mij heeft het goed gedaan dat ik zélf heb kunnen besluiten hierheen te verhuizen. Mijn kinderen hebben me daarbij zeer goed geholpen. Maar het was wel mijn eigen keuze. Daarnaast vind ik het een fijn idee dat je hier tot je dood kunt blijven. En de zelfstandigheid is een groot voordeel. Mijn man zat op het laatst in een verpleeghuis; daar was ik erg over te spreken, maar het is niet te vergelijken met waar ik nu woon”.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.