Mevrouw van Steen

"Toen ik 89 was bedacht ik me dat het zelfstandig wonen niet altijd door kon gaan. Zou het nog verantwoord zijn om op mijn 90ste alleen te wonen? Ik besloot om me te gaan oriënteren."

Via een artikel in een plaatselijk krantje werd mevrouw van Steen aan het denken gezet over haar zorg voor in de toekomst. Ze had zich nog niet eerder verdiept in het onderwerp wonen met zorg, maar vond dat het met haar 89 jaar daar wel eens tijd voor werd. “Het zelfstandig wonen kan niet altijd zo doorgaan. Ik word bijna 90 en is het dan nog wel verantwoord om alleen te blijven wonen?”, aldus mevrouw van Steen. Ze maakte zelf een afspraak met locatie De Sterreschans om zich te oriënteren op de diverse mogelijkheden voor wonen.

Verhuizing

De dag voor de afspraak brak mevrouw ongelukkig genoeg haar bovenbeen toen ze met haar fiets ten val kwam. Vanuit het ziekenhuis heeft ze toen haar neven op de hoogte gebracht van haar afspraak en gevraagd of zij naar De Sterreschans wilden gaan. Na afloop waren haar familieleden zo enthousiast dat ze tegen haar zeiden: “Dit moet u zeker gaan doen”. Ze had nooit gedacht dat het ook haar lot zou zijn om in een verzorgingstehuis te belanden. Mevrouw heeft in het verleden veel patiënten begeleid in ziekenhuizen en verzorgingshuizen en wist dus precies hoe andere huizen eruit zagen. Na haar revalidatie van zes weken hoefde ze daarom ook niet naar andere mogelijkheden of locaties te kijken. Ze verhuisde direct naar De Sterreschans.

Wonen

Het wonen in De Sterreschans bevalt haar heel goed, ze is blij met deze keuze. Ze woont in een licht hoekappartement met veel ramen en heeft een deel van haar meubels mee kunnen nemen. De altijd aanwezige zorg vindt ze een prettig idee. Ze woont zelfstandig en heeft buiten de fysiotherapeut, voor het herstel van haar bovenbeen, weinig zorg nodig.

Welzijn

Mevrouw was altijd zeer sportief totdat ze haar bovenbeen brak. Ze deed bijna jaarlijks mee met een Rabobank fietstour van 37 kilometer en wandelde wekelijks 10 kilometer met een paar vrienden. Ze is nu nog niet volledig gerevalideerd, maar zorgt er wel voor dat ze zo fit mogelijk blijft. Zo staat er een hometrainer in haar appartement waar ze vier keer per dag een kwartier op gaat fietsen. En met de fysiotherapeut wandelt ze nu stukjes in de buurt. Voor de langere stukken hebben haar neven een scootmobiel aangeschaft, maar “Daar ben ik nog niet aan toe!” lacht mevrouw van Steen. Ook gaat zij naar de bridgeclub waar zij zich, met medebewoners, prima vermaakt.

Mevrouw maakt af en toe een praatje met medebewoners. Ze sluit regelmatig aan bij de activiteiten, onder andere het vrijdagmiddagconcert. De bewoonster: “Mijn man zat in diverse (theater) besturen, dus we hadden vaak een luxe avondje uit. Daarom ga ik nu ook nog met veel plezier naar de muzikale middagen binnen De Sterreschans. Het is hier heel fijn wonen.”

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.