Kleinschalig wonen bij Domus Magnus

Mensen met een vorm van (beginnende) dementie hebben baat bij een woonplek die veilig en geborgen voelt. Een woning die ten eerste voelt als thuis, met veel persoonlijke aandacht, maar ook de garantie van 24-uur professionele dementiezorg en rust en voorspelbaarheid. Oud worden zoals u dat wenst, op een plek waar u zich veilig voelt. Daar streven en handelen wij elke dag naar.  In onderstaand artikel leggen wij u graag uit waarom de woonzorglocaties van Domus Magnus uitermate geschikt zijn voor personen die dementiezorg nodig hebben.

Onderstaande locaties zijn kleinschalig:

Professionele dementiezorg

Bij kleinschalig wonen wordt de zorg geïntegreerd in het dagelijks leven. Daarnaast wordt de zorg compleet afgestemd op uw persoonlijke behoeften en groeit deze met u mee wanneer uw zorgvraag toeneemt of verandert. Alle bewoners dragen een persoonlijk alarmeringssysteem bij zich. Mocht er iets zijn, dan is één druk op de knop voldoende om direct hulp op te roepen. Familieleden, mantelzorgers of zaakwaarnemers worden via het systeem Caren dagelijks op de hoogte gehouden over het welzijn van hun dierbare. Het is een geruststellend idee dat zij kunnen zien hoe het gaat. En dat zij op deze manier continu betrokken worden. Onze zorgmedewerkers volgen (verplichte) trainingen en cursussen en worden op de werkvloer ondersteund door het interne behandelteam. Bovendien is onze professionele dementiezorg 24 uur per dag beschikbaar.

Zinvol dagprogramma

Een zinvolle dagbesteding is erg belangrijk voor mensen met (een vorm van) dementie. Want het draagt rechtstreeks bij aan de kwaliteit van leven. Op de locaties van Domus Magnus wordt met veel zorg een passend dagprogramma opgesteld om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Denk daarbij aan het samen lezen van de krant, creatieve middagen en themaweken die georganiseerd worden. De zorg en de activiteiten worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de bewoners.

Bewegen en muziek

Wist u dat muziek en beweging een positieve invloed hebben op de hersenactiviteit en het maken van contact? Vanwege het positieve effect dat muziek en beweging bewerkstelligen, geven wij extra aandacht aan muzikale- en beweegactiviteiten. Zoals een uurtje bewegen op muziek, stoelyoga, wandelen door de sfeervolle tuin of een rondje op de digifiets. Wij faciliteren en stimuleren onze bewoners om in beweging te blijven. De kracht van muziek is wekelijks voelbaar tijdens de (klassieke) concerten die onze woonzorglocaties organiseren. Bewoners met geheugenproblematiek genieten hier zichtbaar van. Leest u ook zeker eens het verhaal van activiteitenbegeleidster Sarah die met haar individuele muzieksessies unieke momenten beleeft met enkele van onze bewoners.

Alles is mogelijk, maar niets is verplicht. Wilt u liever even alleen zijn? Ook dat kan. U kunt altijd in uw eigen appartement verblijven met uw vertrouwde spullen. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuisvoelt, doet waar u plezier in heeft en vervolgens gelukkig van wordt.

Het plezier van een huisdier

Huisdieren gaan gevoelens van eenzaamheid tegen en vormen bovendien een welkome afleiding. Mensen leven op van huisdieren, dit geldt zeker voor mensen met een vorm van dementie. Het blijkt dat ze door het omgaan met dieren alerter zijn. Op bijna elke locatie van Domus Magnus bevindt zich een aquarium op een centrale plek. Het licht, de kleuren en de kabbelende bewegingen worden door de bewoners als rustgevend ervaren. Naast de vissen in het aquarium zijn er op de locaties regelmatig andere huisdieren te bewonderen. Op sommige locaties hebben enkele bewoners hun eigen hond of kat meegenomen. Bij Huis Welgelegen in Warnsveld laat bijvoorbeeld huiskat Willem zich graag vertroetelen door de bewoners. Ook uitstapjes naar de boerderij of dierentuin zijn populair.

Huis Welgelegen huisdier

"Bovenop de benodigde zorg, geven we graag net dat beetje extra"

Professionele dementiezorg
Professionele dementiezorg
Domus Magnus zorghotel

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over de zorg bij Domus Magnus? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.