Zorg voor voedsel – van boer naar bord in Brummen

Voedsel speelt een belangrijke rol in de zorg. Op het gebied van beleving, welzijn, samenzijn en gezondheid liggen er nog genoeg kansen om hier slim op in te spelen. Drie locaties van Domus Magnus - Klein Engelenburg, Huis Welgelegen en Huis Ter Weegen - en twee Brummense zorglocaties van Philadelphia slaan de handen ineen. Zij gaan voor meer verbinding met hun omgeving en de samenleving.

7 april 2020

“Wij willen een betere wereld. Dat moet je als samenleving samen doen. Daarom gaan we aan de slag om met deze vijf zorglocaties gezamenlijk duurzaam en lokaal in te kopen, direct bij de boer”, aldus de pilotgroep.

Van boer tot bord

De partijen starten samen een pilot onder begeleiding van Landschapsnetwerk Brummen, Happyland en gemeente Brummen. Cliënten van Philadelphia gaan in het kader van dagbesteding langs bij landbouwbedrijven om boodschappen te doen. Deze boodschappen brengen ze vervolgens naar verschillende zorglocaties, waaronder Huis ter Weegen, Huis Welgelegen en Klein Engelenburg. Daar worden de groentes en het fruit gesneden door de (chef)-kok. Zo beleven de bewoners het eten van boer tot bord. Voor de zorginstelling biedt het een verbinding met de samenleving, en voor de boer meer afzet in een korte keten met een eerlijke prijs.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.