Bericht 6: Bezoekbeleid tot nader bericht verlengd; onderzoek versoepeling van start

Op dinsdagavond 21 april heeft het kabinet, tijdens een persconferentie, uitgelegd hoe de intelligente lockdown met alle huidige maatregelen wordt vervolgd. In dit bericht leest u de belangrijkste updates.

28 april 2020

Bezoekbeleid tot nader bericht verlengd
De genomen maatregelen lijken te helpen en het aantal opnames op de intensive care daalt, maar er zijn nog veel onzekerheden met betrekking tot het virus. Tijdens de laatste persconferentie werd bekend dat de meeste corona-maatregelen zijn verlengd tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Alle locaties van Domus Magnus blijven om die reden tot nader bericht gesloten voor externen.

Onderzoek versoepeling bezoekbeleid
Het kabinet heeft dus besloten de bezoekregeling voor verpleeghuizen op dit moment nog niet aan te passen en oordeelt dat meer kennis en inzicht in de situatie nodig is voordat hier besluiten over worden genomen. Minister De Jonge (Volksgezondheid) werkt op dit moment met een groep experts aan een voorstel voor een aangepaste bezoekregeling. Het voorstel wil hij 4 mei voorleggen aan het Outbreak Management Team (OMT), de groep medische experts die het kabinet van advies voorziet. Zodra er meer bekend is over een eventuele versoepeling van het huidige beleid, zullen wij u daarover informeren. Domus Magnus is momenteel achter de schermen druk bezig om, zodra de regering dit weer verantwoord acht, de versoepeling van het bezoekbeleid in goede banen te leiden.

Persoonlijk gesprek 
Rondleidingen op locaties aan geïnteresseerden zijn door de verlengde maatregelen helaas niet mogelijk. De relatiemanagers van Domus Magnus zijn uiteraard wel bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook bieden wij de mogelijkheid om de locatie via een 360 graden tour te bezichtigen. U komt met de relatiemanagers in contact door het online contactformulier in te vullen of om op werkdagen te bellen met 085 0645910.

Verhuizen of tijdelijk verblijf in zorghotel 
Heeft u een concrete of urgente zorgvraag, voor zowel permanent als tijdelijk verblijf? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zullen per situatie zorgvuldig overwegen en bekijken of verhuizen naar een woonzorglocatie of een tijdelijk verblijf in een zorghotelappartement mogelijk en verantwoord is. Een strenge screening maakt onderdeel uit van het proces.

Berichtgeving 
Op de website onder de knop ‘actueel’ staan de belangrijkste nieuwsberichten. Bewoners en familieleden/zaakwaarnemers worden per email op de hoogte gesteld. Mocht informatie u onverhoopt niet bereiken, neem dan contact op met communicatie@domusmagnus.com.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.