Zeventien jaar en zeventien locaties verder

De landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat zeventien jaar. Destijds één van de eerste aanbieders in de ouderenzorg, die wonen en zorg van elkaar heeft gescheiden. Zeventien jaar later hebben zij zeventien unieke woonzorglocaties in Nederland.

15 juni 2021

Woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat 17 jaar en blikt terug

Woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat zeventien jaar. Destijds één van de eerste aanbieders in de ouderenzorg, die wonen en zorg van elkaar heeft gescheiden. Zeventien jaar later hebben zij zeventien unieke woonzorglocaties in Nederland.

Van Brummen tot Utrecht

Door het scheiden van wonen en zorg ontstond er in 2004 een alternatief voor de traditionele verpleeghuizen. De bewoner verkreeg meer keuzevrijheid hoe te wonen wanneer er zorg nodig was. Het begon op het prachtige groene landgoed van Klein Engelenburg aan de Spoorstraat in Brummen. Hier vestigde Domus Magnus haar eerste locatie. De nieuwste locatie, De Lindeborg, is te vinden in het stadscentrum van Utrecht aan de Maliebaan. De bewoners van Domus Magnus hebben dan ook niet alleen de keuze of zij op 30 of maar liefst 120m2 willen wonen, ook varieert het aanbod van een landelijk gelegen locatie in het groen, tot aan een levendige omgeving in een stedelijke locatie. Voor ieder wat wils.

Een bewogen jaar

Het afgelopen jaar was zoals voor velen een lastig jaar door het coronavirus. Toch hebben zich ook prachtige momenten voorgedaan op de locaties. De Uylenburgh vierde namelijk haar tiende verjaardag met veel ballonnen, taart en bloemen. Locatie De Lindeborg in Utrecht opende in november haar deuren. Een bewoonster van De Sterreschans mocht afgelopen maand maar liefst honderd kaarsjes uitblazen. De gulle schenker en tevens architect van de Palaverbox op het landgoed van Klein Engelenburg won een award. De medewerkers en bewoners van Slingerbosch hieven tijdens het zomerfeest het glas op de verbouwing en uitbreiding van de locatie. En de centrumlocatie van Domus Magnus verhuisde naar een gloednieuw kantoor in Hilversum.

Domus Magnus

Sinds 2004 biedt Domus Magnus particuliere ouderenzorg op unieke locaties in Nederland. Alle locaties, of het nu om een oud stadsziekenhuis of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken en zijn volledig ingericht op de behoeften van ouderen. Domus Magnus biedt een vertrouwd en veilig thuis, waar de bewoner centraal staat.

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.