Expositie kunstwerken van bewoners Villa Molenenk

Als gevolg van het vele veilige binnenblijven ten tijde van de coronapandemie, ontstond er een nieuwe kunstclub op woonzorglocatie Villa Molenenk. Afgelopen halfjaar kwamen iedere woensdagmiddag zes bewoners bijeen voor een kunstles van Judith de Vries, met prachtige werken als resultaat. Deze werken worden vanaf woensdag 7 juli geëxposeerd op de locatie. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Domus Magnus, Mariska Tichem, opent de expositie deze middag.

1 juli 2021

Als gevolg van het vele veilige binnenblijven ten tijde van de coronapandemie, ontstond er een nieuwe kunstclub op woonzorglocatie Villa Molenenk. Sinds een half jaar komen iedere woensdagmiddag zes bewoners bijeen voor een kunstles van Judith de Vries, met prachtige werken als resultaat. Deze werken worden vanaf woensdag 7 juli geëxposeerd op de locatie. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Domus Magnus, Mariska Tichemopent de expositie deze middag.

Coronaproof kunstlessen

Op het hoogtepunt van de covid-19 pandemie waren de 32 bewoners van woonzorglocatie Villa Molenenk zeer beperkt in hun vrijheid. Hierdoor moesten vermaak en ontspanning vooral binnenshuis gezocht worden. Gelukkig beschikt Villa Molenenk over een enthousiast team van welzijnsmedewerkers. Het team was gedurende deze periode extra creatief om de bewoners te ondersteunen. Daardoor kwam het laatste halfjaar op de woensdagmiddagen een zestal bewoners in de bibliotheek bijeen. Daar volgen zij onder bezielende begeleiding van welzijnsmedewerker Judith de Vriecoronaproof kunstlessenJudith is bevoegd docent tekenen en schilderen. Dat dit goed is te combineren met haar werk als welzijnsmedewerker, blijkt uit het enthousiasme waarmee de zes bewoners de afgelopen tijd hebben gewerkt.

Expositiewaardige werken

De bewoners hebben verschillende achtergronden. De één heeft wel ervaring met schilderen en de ander helemaal niet. Eén van de deelnemers heeft zelfs al eens eerder geëxposeerd in de Villa. De gemene deler is dat niemand ervaring had met de technieken die dbewoners deze middagen leerden. Zoals het maken van linosneden en het werken met aquarelverf in poedervorm. Stap voor stap heeft Judith ze meegenomen door de diverse processen waarbij het onderwerp ‘dieren’ centraal stondZe is enorm trots op het uiteindelijke resultaat en noemt het volmondig “expositiewaardig.” Na de zomerperiode gaat deze activiteit zeker een vervolg krijgen. Dan neemt de docente de bewoners mee op avontuur in de wereld van de portretkunst. Wie weet resulteert dat de volgende zomer weer in een expositie.

Bezoeken expositie

De expositie kan voor geïnteresseerden van buitenaf op afspraak worden bezocht. Mocht u bij de opening op woensdag 7 juli om 16:00 uur aanwezig willen zijn, of later een bezoek willen brengen aan de expositie, mail dan naar Judith de Vries via j.devries@domusmagnus.com 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.