Pauline van Moorsel. Dochter én vrijwilligster.

Pauline van Moorsel is een bekend gezicht voor de bewoners en medewerkers van woonzorglocatie De Boschstede in ’s-Hertogenbosch. Niet alleen bewoont haar moeder een appartement in het voormalig Groot Ziekengasthuis, zij is ook vrijwilligster op de locatie.

Getipt door de buurvrouw 

Mijn moeder woont sinds eind 2018 in De BoschstedeNa een val kwam zij vanuit het ziekenhuis bij een revalidatiecentrum terecht. Daar kregen wij te horen dat naar huis terugkeren niet verantwoord was. Mama kon nog twee weken in het revalidatiecentrum blijven. We voelden een enorme druk om snel een goede plek voor haar te vondenWe hebben enkele locaties bezocht, maar werden daar niet blij van. Toen tipte mijn buurvrouw De Boschstede. Tijdens de rondleiding kwamen we de chef-kok tegen. Zij zei: “Wat u wilt, wanneer u het wilt. Ik maak het voor u. Toen liep mijn moeder op wolkjes en was het voor haar duidelijk: “Hier wil ik wonen. Achter de schermen hebben wij toen alles binnen twee weken geregeld. Haar appartement richtten we in met haar vertrouwde spullen. Ze stapte met een grote glimlach binnen. 

Van rust naar reuring   

Mijn zus en ik dachten een goed sociaal systeem te hebben. Met een poets die kwam en de dagelijkse uitwisseling van de krant. Wij dachten dat ons moeder niet eenzaam was, maar dat was ze wel. De zorg is attent en ze hoeft hier alleen maar te léven. Ze hoeft niet te wassen, niet te koken, nergens aan te denken. Met haar rollator kan ze nu naar haar geliefde concertzaal wandelen. Ook geniet ze van de concerten op zondag, hier op de locatie zelf. Natuurlijk, het eerste half jaar was een pittige overgang voor haarOp deze leeftijd verhuis je niet omdat je mooier of groter wilt wonen, maar realiseer je je dat niet alles meer gaat. Mijn moeder ging van het rustig wonen in een huis in een dorp naar een appartement in de binnenstad. Van rust naar reuring in de tent. En juist dat laatste vindt ze nu zo prettigZe heeft hier altijd aanspraak. 

Een appel met kaas 

Er zijn altijd drie activiteiten op een dag. Dat is meer dan ik had verwacht. Ze organiseren heel veel leuke dingen en het is aan de bewoners zelf of ze deelnemen of niet. Voor de mannelijke bewoners wordt sinds kort een mannenochtend georganiseerd. Dat vind ik een goed initiatief. Het laat zien dat men goed luistert en kijkt naar de behoeften en wensen. Dat persoonlijke aspect spreekt ons zo aan. Iedereen kent je bij naam. Mijn moeder wil altijd een appel met kaas als toetje en dat staat dan ook elke avond voor haar klaar. Dat maakt het wonen hier zo uniek. 

Vrijwilliger 

Ik woon zelf op tien minuten wandelen van De Boschstede. Dus kom een paar keer per week langs. Toen ik zonder werk kwam te zitten, vond ik dat een mooi moment om mijn steentje bij te dragenWant een uurtje langer blijven plakken, is voor mij prima te doen. De ene keer ondersteun ik bij een activiteit, de andere keer schenk ik koffie en thee. Ik maak een babbeltje en geef de mensen met cognitieve problematiek die extra aandacht waarom ze vragen.  

Stadswandelingen 

Als voormalig stadsgids van de gemeente s-Hertogenbosch weet ik dat de stad een rijke geschiedenis heeft. Ik vind het mooi om daarover te vertellen. Ik werd gevraagd of ik niet eens met wat bewoners wilde gaan wandelen. Die wandelingen door de binnenstad waren een groot succes. We kwamen echter in de lockdown terecht. Toen ben ik met mijn digitale stadswandelingen gestart. Aan de hand van een presentatie neem ik de bewoners mee door ’s-Hertogenbosch. Ik laat daarbij foto’s en filmpjes zien uit de jaren zestig en zeventig. Die zet ik tegenover het huidige straatbeeld. Die blik van herkenning is geweldigHet levert mooie gesprekken op over vroeger. Ik geniet enorm van de dynamiek die dan ontstaat.” 

Wilt u meer weten over De Boschstede? Bekijk hier de locatiepagina. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk op een van onze locaties? Wij zoeken met enige regelmaat vrijwilligers. Leest u hier gerust verder over de mogelijkheden.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.