De familie Kohnstamm

"Wat ons telkens weer zo enorm opvalt, is de ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden bij Benvenuta. Niet alleen tegen onze moeder, maar ook naar ons en de andere bewoners."

Stijlvol huis

Toen mijn zus en ik in 2015 voor het eerst kwamen kijken of Benvenuta geschikt zou zijn voor de verzorging van onze –destijds 94 jarige- moeder voor een aantal weken viel ons het prachtige en uiterst stijlvolle huis en de prettige sfeer direct op. Wij grapten beiden tegen elkaar: “Zullen we onze namen hier dan ook maar alvast op een wachtlijst zetten?” Mijn moeder kwam voor een paar weken, maar we besloten samen met onze twee broers om haar permanent in Benvenuta te installeren.

Warm ontvangst

Wat ons telkens weer zo enorm opvalt, is de ongelofelijke vriendelijke en persoonlijke bejegening van de verzorgenden. Niet alleen tegen onze moeder, maar ook naar ons en de andere bewoners. In het jaar dat wij er nu heel regelmatig komen heb ik nog nooit een onvriendelijke of ongeduldige toon gehoord. Integendeel, de warme ontvangst van mijn moeder als we haar terugbrengen na een oponthoud in de Ardennen of na een nachtje bij één van de kinderen gelogeerd te hebben is altijd weer even warm en lief.

Professionele medewerkers

Wij kunnen ons werkelijk geen vriendelijkere atmosfeer voorstellen. Het personeel is geïnteresseerd, maar ook uiterst professioneel in hun begrip voor de bejaarde mensen. Dat is indrukwekkend om mee te maken. Toegewijd, professioneel, deskundig en toch ook echt warm betrokken. Ook naar ons als bezoekers toe, is het personeel altijd even verwelkomend, wordt er gevraagd of we blijven eten en wordt er koffie of thee ingeschonken. Ik kan een aantal voorbeelden noemen van momenten waarop mijn moeder erg ontdaan was, en hoe de verzorgenden daar dan mee omgingen was indrukwekkend. Wij hebben haar dus echt met een gerust hart toevertrouwd aan deze nieuw woonvorm.

Dagelijkse klusjes

Locatie Benvenuta ziet er ook mooi uit en verzorgd uit. Verse bloemen en met de feestdagen smaakvol versiert. De concerten, de familiedagen, maar ook wat er tussendoor nog aan activiteiten is, alles wordt goed georganiseerd. Het is fijn en belangrijk dat onze moeder in de keuken af en toe gewoon mee mag helpen met appels schillen of iets dergelijks. Dat doet haar goed, per slot is dat haar hele leven een grote taak geweest.

Persoonlijke kwaliteiten

Ik weet niet precies wat de ingrediënten van deze prachtige insteek zijn, maar ik weet wel dat dit natuurlijk alleen maar kan door een combinatie van grote persoonlijke kwaliteiten bij de werknemers, en er zal toch ook een structuur voor nodig zijn die deze inzet onderbouwt, waardeert en mogelijk maakt. Daar heeft de kleinschaligheid van Benvenuta ook zeker iets mee te maken.

Huiselijk wonen

Alle mensen die op deze locatie werken hebben samen een atmosfeer gecreëerd die heel dicht bij de huiselijke atmosfeer komt. Ze gaan met warmte en respect om met de oude mensen. Helemaal niet verstikkend, maar juist uitnodigend.

Barbara Kohnstamm, mede namens de familie.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.