Mevrouw van de Loo

"Een van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park tegenover Hildebrand, heerlijk!"

Sinds begin 2016 woont mevrouw van de Loo in woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem, aan de rand van het gezellige centrum. Nadat haar man kwam te overlijden en mevrouw haar rugwervel brak, was het tijd om samen met haar kinderen na te denken over een andere woonvorm. Zelfstandig thuis wonen werd te zwaar en mevrouw had meer zorg nodig vanwege haar rug.

Keuze voor Hildebrand

Nadat haar zonen een aantal woonzorglocaties hadden bezocht, werd er unaniem gekozen voor locatie Hildebrand; “Mam, je moet naar Hildebrand, een prachtige locatie tegenover een groot stadspark”. En dit bleek de juiste keuze te zijn. Mevrouw van de Loo: “Ik ben hier heel tevreden. Het is allemaal tip top geregeld en iedereen is lief en zorgzaam voor mij. Natuurlijk hoor ik ook wel eens gemopper, maar ik doe daar zeker niet aan mee. Misschien komt dit ook wel omdat ik vroeger zelf verpleegkundige ben geweest. Ik weet hoe hard deze mensen werken.”

Kapster aan huis

Mevrouw heeft altijd zelfstandig gewoond. Toen het wonen thuis niet meer ging en zij minder mobiel werd, heeft zij de overstap naar een woonzorglocatie gemaakt. Ze woont hier naar het zin en maakt er iedere dag het beste van. De fysiotherapeut komt veel langs en dan maken ze direct even een gezellig praatje. Ook de kapster komt mevrouw graag, ondanks dat ze in Hildebrand een eigen salon heeft, knippen in haar eigen appartement. “Mijn haar zit netjes, toch?!” lacht mevrouw.

Bijpraten tijdens het diner

In het restaurant maakt de bewoonster iedere dag gebruik van het ontbijt, lunch en diner: “Tuurlijk kan dit ook op het appartement, maar ik vind het leuk om de andere mensen te zien en even bij te praten onder het genot van een heerlijke maaltijd.” Tevens doet ze graag mee met de activiteiten die in het huis worden georganiseerd. Mevrouw: “Door iedere dag aanwezig te zijn bij het krant lezen, ben ik weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws!” Ook de klassieke concerten, die elke week plaatsvinden, wil mevrouw zeker niet missen.

Rondje door het park

Een groot pluspunt van woonzorglocatie Hildebrand is de ligging tegenover het stadspark ‘De Haarlemmerhout’. Ondanks dat mevrouw vanwege haar rug niet meer zo veel kan bewegen, probeert ze zeker als het weer het toelaat, een rondje door het park te maken. “Eén van mijn zonen of iemand van de verzorging, er is altijd wel iemand die met me mee wil voor een rondje door het park, heerlijk!”

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.