Mevrouw Meerloo

Mevrouw Meerloo woont sinds een half jaar bij woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem. Hiervoor woonde mevrouw zo’n tien jaar zelfstandig in een appartement in Eindhoven. Haar kinderen, 1 zoon en 2 dochters, verblijven echter in het westen van het land en haalden hun moeder naar Haarlem, waar ze haar makkelijker kunnen bezoeken.

Mevrouw zit in haar gezellig ingerichte appartement op de begane vloer van Hildebrand in Haarlem en vertelt enthousiast over haar nieuwe woning.

“Ik had nog nooit van Hildebrand gehoord. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en ben na mijn trouwen met mijn echtgenoot in Eindhoven gaan wonen. Daar werkte mijn man bij Philips. Mijn zoon heeft deze locatie gevonden. En ik heb er hier fantastisch. Het is hier gezellig en de medewerkers zijn aardig en behulpzaam.”

Wekelijks bewegen

Als oud balletlerares is mevrouw Meerloo blij dat er bij Hildebrand aandacht wordt besteed aan lichaamsbeweging en klassieke muziek. “Ik kom uit een muzikale familie. Mijn man speelde cello en er werden vaak kwartetten bij ons in huis gespeeld. Zelf speelde ik piano. Dat gaat nu helaas niet meer maar ik geniet daarom extra van het wekelijkse klassieke concert.” Ondanks haar leeftijd, mevrouw is 95 jaar, doet ze nog elke week mee aan gymnastiek. “Dan zit ik wel op een stoel hoor, maar het is goed om te blijven bewegen.” Bloemschikken is ook een van haar favoriete bezigheden. Ook schuift ze elke morgen aan wanneer de krant wordt doorgenomen. “Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven.” Laatst is ze ook met op uitstapje naar een dierenpark gegaan. “We gingen met de bus. Dat was zo leuk. Mijn dochter ging ook mee. Heel gezellig.”

Heerlijk eten

Mevrouw is blij met haar prachtige kamer die ingericht is met haar vertrouwde meubels en schilderijen. “Heel prettig en ruim.” Ook de tuin is een fijne plek om te ontspannen. “Zodra de zon schijnt ga ik lekker buiten zitten om bij te kleuren.” Het eten wordt ook erg door mevrouw gewaardeerd. “Ze koken hier heerlijk. Vooral het avondeten smaakt me altijd zeer goed. De medewerkers vindt mevrouw aardig en correct. “Ze verzetten geweldig werk. Ze laten me ook vrij, maar zijn er als ik ze nodig heb. Dat is heel prettig. Ik vind het hier uniek.”

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.