Jacqueline van de wasserette bij De Sterreschans

De wasserij van De Sterreschans in Nijmegen is het domein van Jacqueline Aanraad-Wilkens (58). We bellen met elkaar terwijl de wasmachines draaien en de drogers blazen.

Van herenmode naar wasserij
Jacqueline: “Ik heb 28 jaar met veel plezier op de Herenafdeling van de V&D gewerkt. Toen de V&D haar deuren sloot, heb ik een klein jaar thuisgezeten. Ik deed in die periode wel vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis. Dat beviel me erg goed. Toen ik zag dat ze bij De Sterreschans in Nijmegen iemand zochten om het team huishouding te versterken, heb ik me aangemeld. In eerste instantie maakte ik de appartementen schoon of viel ik weleens in als iemand een vrije dag had. De ene keer werkte ik zes uur per week, de andere keer acht uur. Op een gegeven moment uitte mijn leidinggevende de wens om een professionele wasserij op te zetten binnen De Sterreschans. Het leek haar een prettig idee om alles zelf in hand te hebben en zo min mogelijk uit te besteden. Die wens werd werkelijkheid. Ik heb haar direct laten weten dat ik graag de wasserij zou bestieren. Ik werk sindsdien twintig uur per week bij De Sterreschans, verdeeld over vijf dagen. Ik blijf dus in de weer met textiel en mode!”

Tevreden bewoners
“Wat mijn werk zo leuk maakt is het mogen verzorgen van de spulletjes van onze bewoners. Dingen mooi maken en mooi houden, het labelen en verzorgen van de kleding. Als ik nu zie hoe blij ze daar mee zijn, dan is dat gewoon heel dankbaar om te mogen doen. Bovendien is het werk waar ik geen extra cursus of opleiding voor hoefde te volgen, omdat ik die ervaring met kleding heb. Ook de sfeer hier op De Sterreschans spreekt mij enorm aan. Ik sta dan wel alleen in de wasserij, maar collega’s en bewoners komen altijd graag een praatje maken. Ik vind het rustgevend dat ik hier mijn eigen ‘winkeltje’ heb. Twee keer per week haal ik de was op en breng ik de was weer terug. Dat is het leukste moment in mijn werkweek. Ik leg het netjes gevouwen en gestreken in de kast en dat wordt zo positief ontvangen. We maken een babbeltje met elkaar. Dat is gewoon gezellig.”

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.