Zomaar even binnenkijken in Huis ter Weegen

Een bezoek aan Huis ter Weegen is in deze tijd van het jaar spectaculair, omdat er in de omgeving veel bossen en veelkleurige bomen zijn. Misschien helpt het herfstweer mee, maar vanaf het moment dat de drempel gepasseerd wordt, waant de bezoeker of bewoner zich in een warm bad. Het is er heel gemoedelijk en het is opvallend hoe ontspannen en tegelijkertijd opgewekt de sfeer is binnen in Huis ter Weegen.

16 november 2018

Nieuw uiterlijk voor het interieur
Er zitten een paar bewoners gezellig koffie te drinken, andere bewoners zijn in hun eigen appartement. In de huiskamer gaat het over de felle kleuren van de bladeren buiten aan de bomen en dat het een prachtig uitzicht geeft vanuit de warme huiskamer. Voor het raam, in de vensterbank staan de bloeiende orchideeën, die een bewoonster heeft uitgezocht tijdens het uitstapje naar de Orchideeënhoeve een tijdje geleden. Onlangs heeft de ruimte een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Er zit ander behang op de muren, er ligt een mooie visgraat vloer en er zijn ook andere meubels aangeschaft. Het ziet er keurig uit, rustig en licht, terwijl het toch een knusse huiskamer blijft. De bewoners lijken zeer tevreden met de ‘make-over’ en beamen dat het goed is gelukt.

Oude vertrouwde gemoedelijkheid
Als het tijd is voor de lunch, schuift iedereen gezellig aan, geen enkel probleem! Er zitten een aantal bewoners in de huiskamer, waar de tafels gedekt worden. Beneden in de keuken schuiven andere bewoners aan de keukentafel aan, net zo makkelijk. Enkele bewoners lunchen op hun kamer. Het kan allemaal en het ligt maar net aan de persoonlijke voorkeur die een bewoner op dat moment heeft. Dat geldt ook voor de activiteiten en uitstapjes die georganiseerd worden. Wie mee wil doen, haakt aan, maar natuurlijk is niets verplicht. De ongedwongenheid onder en tussen de bewoners en verzorgenden, is opvallend. Hier en daar staat een deur van een kamer open, sommige bewoners maken een praatje met elkaar en alles gaat er ‘relaxt’ aan toe. Het voelt hier echt als een thuis.

Logé Paro de (robot)zeehond
Deze week is er een nieuwe tijdelijke bewoner aangekomen: Paro de robotzeehond. Paro is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. Hij is lekker zacht en reageert op aaien, praten en knuffelen. Hij maakt geluid, knippert met zijn ogen en flappert met zijn staart. Sommige bewoners vinden het heerlijk om met hem te knuffelen en hem aan te raken. Paro logeert iedere paar maanden op een andere locatie van Domus Magnus, zodat alle bewoners kennis met hem kunnen maken.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.