Uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Vier bewoners van Villa Walgaerde in Hilversum hebben een uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht gemaakt. Er werden verschillende treinen bekeken, een theatervoorstelling bijgewoond en een lekkere lunch genuttigd. Kortom, het was een top dag!

23 november 2018

De bewoners genoten enorm van alles wat er in het Spoorwegmuseum te doen was. Bij de start werd gelijk het Koninklijke rijtuig ontdekt, wat veel indruk maakte. Sommigen bewoners waren al enkele malen eerder in het museum geweest, jaren geleden. Er is sindsdien veel veranderd, dus was het nu weer als een nieuwe ervaring voor hen. Bij het zien van vooral de oude treinen kregen de bewoners nostalgische gevoelens en er kwamen allerlei oude herinneringen boven.

Het hele gezelschap bestond uit vier bewoners, een verpleegkundige vergezeld door twee vrijwilligers en de buschauffeur. De chauffeur die ervoor zorgde dat iedereen van Villa Walgaerde bij het Spoorwegmuseum aankwam, kent het museum goed, waardoor hij een goed verhaal erbij kon vertellen. De treinen waren te lang om er elke keer helemaal langs te lopen, dus konden de bewoners plaatsnemen in een rolstoel. Zo hebben de bewoners vrijwel alles gezien wat bereikbaar was met de rolstoel, alles rustig en op het gemak. De bewoonster die nog mobiel is, ging spontaan met haar begeleidster een trein in en vond dit erg leuk. De laatste jaren heeft ze nooit meer met de trein gereisd, maar genoot daar altijd erg van. Bij elke trein vroeg ze: “Zullen we nog even naar binnen gaan?”

Na de leuke theatervoorstelling over een reiziger die in de Oriënt-Express reisde, heeft iedereen op het terras koffie gedronken en een heerlijk broodje gegeten. Daar was de groep wel aan toe! De constatering van de begeleiders was dat het spoorwegmuseum op alle fronten erg goed toegankelijk is voor bezoekers die afhankelijk zijn van begeleiding en gebruik maken van een rolstoel. Dit droeg er ook aan bij dat de bewoners optimaal van deze dag konden genieten.

Een bewoner die mee was, zegt nog regelmatig tegen de verzorgster dat hij enorm heeft genoten van dit uitstapje. Hij geniet echt nog na, net als de rest van de groep.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.