Wens in vervulling voor bewoonster Villa Molenenk: een expositie van eigen kunstwerken

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Bewoners mogen bijvoorbeeld ieder jaar hun wens in vervulling laten gaan. En nu was het de beurt aan een wel heel creatieve bewoonster van Villa Molenenk.

21 augustus 2019

Onderscheidend Vermogen
Sinds een aantal jaar werkt Domus Magnus met het project Onderscheidend Vermogen. Dat houdt onder meer in dat er diverse extra’s zijn aangeschaft die binnen de diverse locaties rouleren. Bijvoorbeeld de rolstoelauto: die staat elke maand bij een andere locatie en kan dan worden gebruikt om een mooie uitstap met een bewoner te gaan ondernemen. Ook een CRDL, een Tovertafel, de robotzeehond Paro en verschillende Digifietsen rouleren op deze manier. Wat het project ook inhoudt, is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan.

Tentoonstelling
Een bewoonster leek het namelijk heel bijzonder als er een expositie zou komen van haar eigen werk. En dat is geregeld: komende maanden hangen haar kunstwerken prominent opgesteld in de woonzorglocatie aan de Laan van Borgele. Al een groot deel van haar leven is mevrouw kunstzinnig bezig met diverse materialen en technieken. Zo heeft ze veel gedaan aan macramé, ze heeft wandkleden gemaakt van textiel, heeft veel in aquarel geschilderd, in olieverf en acryl. Ze maakt kettingen, kaarten en tassen. Soms door emoties ingegeven, door wat ze heeft mee gemaakt of door wat ze ziet. Dat wil ze dan ook maken. “Op mijn leeftijd heeft alles wat ik heb gemaakt een verhaal”, vertelt de bewoonster.

Dineren van zelfontworpen placemats
De bewoners van Villa Molenenk genieten ook dagelijks tijdens de maaltijden van de kunstwerken van mevrouw. Bij een workshop ‘Afrikaanse Batik’ in De Makerij heeft de artistieke bewoonster namelijk mooie placemats gemaakt. Deze placemats worden nu gebruikt in het restaurant  van de woonzorglocatie. Inmiddels zijn er varianten voor het voorjaar en voor de zomer. Aan het ontwerp voor de herfst is mevrouw nu bezig. De afbeeldingen zijn zo mooi en vrolijk, dat de placemats ook bij Klein Engelenburg in Brummen worden gebruikt.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.