Huis Welgelegen op stap naar de Posbank: zij zagen Bedriegertjes, kastelen en een prachtige paarse heide

De bewoners van Huis Welgelegen in Warnsveld hebben een welbestede middag doorgebracht met een bezoek aan de prachtige natuur rondom de Posbank in Rheden.

28 augustus 2019

Monumentale, stenen bank
Of eigenlijk, een bezoek aan het Herikhuizerveld, maar die naam is bij veel mensen niet zo bekend. De Posbank is een stenen bank die in 1918 aan de rand van Herikhuizerveld is geplaatst op een hoog punt met zeer fraai uitzicht. Het veld is een begroeide stuwwal op de Veluwe met een hoogte van 90 meter boven NAP. Je kunt uitkijken over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers. En bij helder weer is zelfs Duitsland zichtbaar.

Na regen komt zonneschijn
Met een – aanvankelijk regenachtige – rit langs de IJssel namen we in De Steeg de afslag naar rechts richting het natuurgebied, zodat we het heideveld in z’n geheel konden zien. Dit gedeelte van de route bevat meer hoogteverschillen. Door de prachtige bomen met het strijklicht van de eerste zonnestralen, was deze rit alleen al de moeite waard. De zon brak ter plekke helemaal door en zo konden de bewoners van de prachtige paarse heide genieten.

Groener gras
We reden rustig door het heuvelachtige landschap in de richting van kasteel Rosendael. De chauffeur vertelde onderweg over de sprengen, de schelpengalerij en de Bedriegertjes uit de 18e eeuw. Bedriegertjes zijn fonteintjes die in de grond verborgen zijn en onverwacht aan gaan en zo de bezoekers natspuiten. Bij The Hunting Lodge stapten we uit en namen we plaats op het terras met uitzicht over het kasteel en het groenste gras dat je je maar kunt indenken. De zon was aangenaam warm, de stemming zat er goed in en iedereen genoot van de lekkere traktaties en het mooie uitzicht. Met tegenzin vertrokken de bewoners weer naar Huis Welgelegen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.