Bewoners van De Sterreschans staan langs de lijn en moedigen aan

Woonzorglocatie De Sterreschans in Nijmegen organiseert geregeld bijzondere activiteiten en uitstapjes voor haar bewoners. Er wordt hierbij teruggeblikt in de tijd, of juist vooruitgekeken naar de toekomst. Maar we proberen ook stil te staan bij het hier en het nu. Het is bijzonder om te zien hoe die contrasten in elkaar overlopen. Dat was zeker merkbaar toen een groep bewoners van De Sterreschans de Vierdaagse bijwoonde.

9 augustus 2019

Dierbare herinneringen 

Voordat het zover was, werd er uitgebreid over de Vierdaagse gesprokenDit evenement dat al sinds 1909 wordt georganiseerd, roept herinneringen op. Mijn man heeft vaak de Vierdaagse meegelopen”, vertelde een bewoonster. Een andere bewoner reageerdeMijn kleinkind van 12 jaar loopt dit jaar de Vierdaagse mee, ze zijn steeds jonger als ze deelnemen. Het lijkt me geweldig om het weer te zien.” En zo geschiedde.

Eerste rang

Aan de Postweg maakte Rustoord het mogelijk dat de groep van De Sterreschans daar op hun gemak kon zitten. Er stonden stoelen, tafels en versnaperingen klaar. Het was fantastisch geregeld! De bewoners genoten van de stroom met duizenden wandelaars die langs kwamen lopen. Ze keken hun ogen uit en moedigden de sportievelingen aan. Er wandelden zelfs bekenden voorbij, zoals een medewerker van De Sterreschans die persoonlijk iedereen de hand kwam schudden. 

Huiswaarts

Als een bewoner er genoeg van had, dan stond er vervoer klaar zodat de bewoner weer terug naar huis werd gebracht. Want na een middag lang naar duizenden wandelaars kijken, begint het op een gegeven moment een beetje te duizelen. Het was een hele gezellige en mooie dag. De plannen voor het aanmoedigen van de Vierdaagse in 2020 worden al gemaakt… 

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor het wonen bij De Sterreschans of wilt u meer informatie? Vraag gerust hier de brochure aan of bel 085-0645910. 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.