De laatste fase met de waakkoffer op Klein Engelenburg

De laatste periode van het leven van onze bewoners is een hele intieme fase voor naasten en verzorgenden. Voor óf samen met de familie wordt de laatste zorg verleend. Als het zorgteam vervolgens na het overlijden mooie en lieve berichten krijgt van familieleden, is dat heel waardevol. Het team van Klein Engelenburg bewaart deze uit het hart geschreven dankberichten dan ook allemaal.

20 februari 2020

De waakkoffer van Klein Engelenburg

Afscheid nemen van bewoners geeft altijd een heel dubbel gevoel, of het nu bij een overlijden is of bij een verhuizing. Als een bewoner komt te overlijden op Klein Engelenburg is familie altijd welkom om te waken. Vanuit Domus Magnus bieden we dan op alle locaties de waakkoffer aan: een koffer die ondersteuning biedt aan zowel de naasten als de verzorgenden. De basisinhoud van de koffer is met veel liefde en aandacht samengesteld door verschillende medewerkers en uitgebreid door de locaties zelf. De waakkoffer op Klein Engelenburg bevat onder andere een cd met rustgevende muziek, kaarsen, een bijbel, een gedichtenbundel, een warm plaid en een aroma verdamper. Familieleden ervaren het als zeer prettig om deze spullen bij de hand te hebben.

De laatste zorg

Als een bewoner is overleden, wordt de laatste zorg verleend door het zorgteam, vaak samen met familieleden. Dit is een persoonlijke wijze om afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. Om dit als zorgmedewerker voor óf samen met de familie van een bewoner te kunnen doen, geeft veel voldoening. Het verzorgen van de overledene door naasten zelf kan van onschatbare waarde zijn. Maar als zij dit geen prettig idee vinden, is hun aanwezigheid alleen al heel waardevol. Tijdens de uitgeleide op de dag van de uitvaart staan alle aanwezige collega’s in de hal om de bewoner de laatste eer te bewijzen op de plek waar de bewoner (vaak vele jaren) heeft gewoond. Sinds kort wordt er tijdens de uitgeleide door het team op Klein Engelenburg een gedicht voorgelezen dat betrekking heeft op de overleden bewoner. De persoonlijke aandacht en tijd in deze moeilijke fase, wordt door families zeer gewaardeerd. En dit levert prachtige bedankbrieven op.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.