Een luisterrijk uitstapje naar Bennekom

Een groep bewoners van Koetshuys Erica maakte een uitstapje naar Bennekom. Op de agenda stond het Kijk- en Luistermuseum. Hoe werd er muziek geluisterd toen er nog geen elektriciteit was? Dat kwamen de bewoners na dit bezoek te weten.

11 februari 2020

Het Kijk- en Luistermuseum

Muziek staat hoog in het vaandel op de locaties van Domus Magnus. Zo ook bij Koetshuys Erica in Hilversum. Maar hoe genoot men vroeger van muziek toen er nog geen elektriciteit was en streaming, cd-spelers en radio nog niet bestonden? Het Kijk- en Luistermuseum bezit een collectie met 250 zelf-spelende muziekinstrumenten, zoals draaiorgels, straatpiano’s, speeldozen en speelkasten van járen oud. En dat is meteen het antwoord op bovenstaande vraag.

Een museum voor ons alleen

Het museum was speciaal en alleen voor de groep bewoners geopend, dus zij waren de enige gasten. Wat een bijzondere, luxe positie! De koffie met een uitgebreid assortiment vers gebak stond bij aankomst al klaar in de gezellige oud-Hollandse koffiekamer. Daarna kregen de bewoners en begeleiders in de museumzaal een uitgebreide demonstratie van de speeldozen en de instrumenten van het museum . Alles werd uitgelegd en tot spelen gebracht, en er was volop gelegenheid voor vragen. Na de demonstratie werd er in de koffiekamer nog een heerlijke lunch verzorgd voor de rit richting Hilversum weer werd ingezet. De bewoners vonden het een bijzonder leuke dag en waren de vrijwilligers van het museum erg dankbaar voor de hartelijke en persoonlijke ontvangst.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.