Volksdansgezelschap Zarazan op bezoek bij locatie Klein Engelenburg

We weten dat muziek een positieve invloed kan hebben op het humeur. Maar wist u ook dat het een goede invloed heeft op de hersenactiviteit? Onder meer neuropsycholoog Erik Scherder heeft al vaker aangetoond dat muziek en bewegen essentieel zijn om afbraak van de hersenen tegen te gaan. Bij Klein Engelenburg bieden we mede hierom veel activiteiten aan met muziek en bewegen. Deze week was het zelfs de week van de beweging, met wel een heel aanstekelijke en kleurrijke activiteit.

26 november 2019

Volksdansen

Zo kwam het volksdansgezelschap Zarazan uit Eerbeek op bezoek. Deze vereniging bestaat sinds 1986. Verschillende keren per week komen de leden bij elkaar om te dansen. Inmiddels hebben ze een groot repertoire aan allerlei internationale dansen, met daarbij prachtige, kleurige kostuums die zijn vervaardigd door een paar leden van de groep. Er is een enthousiaste demogroep, die op uitnodiging een mooi programma komt laten zien. Zo ook op onze locatie in Brummen. Met muziek en dans maken ze een reis langs verschillende landen. Van Eerbeek naar Israël, Mexico, Oostenrijk, de Balkan, Italië, Griekenland en Portugal. Iedere dans heeft z’n betekenis en beeldt een verhaal uit. Ladyspeaker Lian kondigt de dansen aan en geeft er een uitleg bij. Het kan vrolijk, feestelijk, stoer, maar ook ingetogen zijn.

Aanstekelijk

Zarazan komt uit het Servisch en betekent letterlijk ‘aanstekelijk’. En dat was het zeker. De bewoners zaten in een grote kring en ze genoten van de wervelende dansparen voor hen. Alle bewoners waren actief betrokken en bewogen hun voeten en handen het ritme van de muziek. Ze werden daadwerkelijk bij verschillende dansen betrokken of gingen zelf de dansvloer op.

Sociale interactie

Bij dansen worden beweging en muziek gecombineerd. Dansen activeert verschillende delen van de hersenen. Het doet een beroep op de fijne motoriek en op het coördinatievermogen. Het vormt daarom een grotere uitdaging voor je hersenen dan lopen of een kruiswoordpuzzel maken. Bovendien is het een sociale interactie. En dat is precies waarnaar we bij de activiteiten op zoek zijn. De bewoners een plezierige tijd geven, met een glimlach op het gezicht. Dat het ook nog goed is voor het brein is een mooie bijkomstigheid.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.