Terug van weggeweest: Rummikub op De Magistraat

Dat georganiseerde activiteiten belangrijk zijn voor het welzijn van onze bewoners is niet nieuw. Het programma wordt per woonzorglocatie samengesteld, op basis van de wensen van de bewoners. Bij de Magistraat zijn ze een fervent speler van Rummikub. Elke dinsdag liggen de stenen klaar en sluiten meerdere bewoners aan voor een middag cijferreeksen leggen.

8 november 2021

Dat georganiseerde activiteiten belangrijk zijn voor het welzijn van onze bewoners is niet nieuw. Het is minstens zo belangrijk als een mooie woonomgeving, de gezonde maaltijden en de dagelijkse zorg. Maar hoe bepalen de welzijnsteams van Domus Magnus de activiteiten voor de verschillende locaties? Dit doen zij door naar iedereen, hoe kwetsbaar ook, te luisteren. Het programma wordt per woonzorglocatie samengesteld, op basis van de wensen van de bewoners. Deelname is dan ook geheel vrijblijvend.

Enthousiaste ‘Rummikubbers’

Op dit moment bestaat een deel van de bewonersgroep van De Magistraat uit mensen die graag een spelletje uit de kast trekken. De Rummikubmiddag werd een tijd lang van de agenda geschrapt maar is nu weer helemaal terug van weggeweest. Dit kwam mede door een buurvouw van De Magistraat. Zij verbleef samen met haar man voor zes weken in het zorghotel van De Magistraat. De dame is een fervent speler van Rummikub en verzamelde al snel meerdere enthousiastelingen om zich heen. Ook nu zij weer thuis woont, komt zij nog elke week naar De Magistraat. Op dinsdag liggen de stenen klaar en sluiten meerdere bewoners aan voor een middag cijferreeksen leggen.

Spelletjes voor altijd

Gezelschapspellen zijn niet alleen leuk om te doen, maar ook goed. Er zitten een aantal elementen in die goed zijn voor de mentale gezondheid. Spelletjes spelen houdt de hersenen actief, het is ontspannend omdat je even helemaal nergens aan denkt en het is ook nog eens heel sociaal. Naast de Rummikubmiddag op De Magistraat, zijn er op andere locaties bijvoorbeeld biljart- of bridgeclubjes actief.

Gevarieerd programma

Bewoners van De Magistraat kunnen daarnaast aansluiten bij de filmmiddagen, een lezing of de wekelijkse huiskamerconcerten. Er vinden ook geregeld beweegactiviteiten, creatieve activiteiten of beauty- en verzorgingsmiddagen plaats. De verwenmiddagen op De Magistraat zijn een groot succes. Mede daarom kunnen de bewoners vanaf september jongstleden twee keer per maand genieten van een ontspannende stoelmassage of bijvoorbeeld een handverzorging.

Zo ontstaan activiteiten, hoe simpel soms ook, vaak vanzelf. Het welzijnsteam neemt deze wensen dan graag op in het activiteitenschema en past deze weer aan zodra er nieuwe suggesties of ideeën komen vanuit de bewoners of de medewerkers.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.