Klein Engelenburg en Het Rhedens De Tender: Opleiden in de praktijk

Nu er weer meer mogelijk is door de versoepelingen van de coronamaatregelen, is locatie Klein Engelenburg in september 2021 gestart met de 10 weken praktijkonderwijs voor een groepje leerlingen van Het Rhedens De Tender. Dat is onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar, die graag praktisch bezig zijn.

25 oktober 2021

Nu er weer meer mogelijk is door de versoepelingen van de coronamaatregelen, is locatie Klein Engelenburg in september 2021 gestart met de 10 weken praktijkonderwijs voor een groepje leerlingen van Het Rhedens De Tender. Iedere dinsdag tussen 9.00 en 13.00 uur verschijnen de jong leergierigen op het landgoed in Brummen. Tijdens deze 10 dagen, kijken en werken zij mee op verschillende afdelingen binnen de woonzorglocatie.

Leerlingen De Tender

De Tender verzorgt praktijkonderwijs. Dat is onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar, die graag praktisch bezig zijn. De kinderen leren ook theorieën, maar gaan vooral met de handen aan de slag. Op onze locatie Klein Engelenburg hebben al vaker leerlingen van deze school stage gelopen. Dit beviel zo goed dat de locatie nieuwe leerlingen weer met open armen ontvangt.

Coronajaar

In het afgelopen corona-leerjaar hebben er weinig tot geen praktijklessen plaatsgevonden. Daarom zet Klein Engelenburg vanaf 14 september, tijdens de start van het nieuwe schooljaar, de deur open voor een grotere groep leerlingen. Deze groep is tussen de 14 en 16 jaar en wordt onder andere begeleid door een docent van de school.

De taken

Naast de begeleiding vanuit de docent, zetten Lukas (groen en tuin), Joosje en team Welzijn (dienstverlening), Irma en team huishouding (verzorging), Koks Jos en Rob (horeca) zich in om de leerlingen een goede indruk te geven wat het werken in een verzorgingshuis allemaal behelst.

Wij wensen de leerlingen een hele leerzame en leuke stage toe op Landgoed Klein Engelenburg.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.