Na 2,5 maand eindelijk weer op bezoek bij moeder

AMSTERDAM – Het was een speciale Moederdag voor de bewoners en hun dierbaren van woonzorglocatie Het Hendrickszhuys aan de Herengracht. Dankzij de ‘Kom op visite-kar' was het na tweeënhalve maand mogelijk om op bezoek te gaan bij moeder of oma. Dat leverde zowel emotionele als mooie momenten op in deze roerige periode waarin de verzorgingshuizen gesloten zijn voor bezoek.

11 mei 2020

Lach van oor tot oor

Het Hendrickszhuys beschikt sinds afgelopen weekend over een ‘Kom op visite-kar’. Deze handige uitvinding maakt het tijdens de coronacrisis mogelijk om op een veilige manier bezoekers toe te staan. Dit vergt wel wat planning en organisatie van het welzijnsteam op de woonzorglocatie. Er is daarom een schema en tijdsplanning opgesteld om het bezoek in goede banen te leiden. De coördinator welzijn van Het Hendrickszhuys vertelt: “De bezoeker stapt bij de zijingang van de locatie de kar in en wij halen intussen de desbetreffende bewoner op. Het weerzien tussen de familieleden is vooral in het begin erg emotioneel. Maar dit verandert al snel in dankbaarheid. Een bewoonster had een glimlach van oor tot oor nadat zij haar zoon eindelijk weer kon zien”. In de kar ligt een instructie hoe de binnenkant gedesinfecteerd dient te worden voor het volgende bezoek.

Intekenen voor bezoek

Tijdens Moederdag hebben in totaal zes bewoonsters bezoek ontvangen van hun kinderen of kleinkinderen. Het team op locatie heeft kunnen oefenen en weet inmiddels goed hoe de kar werkt. Nu zijn de overige bewoners aan de beurt, de intekenlijst voor hun familieleden is inmiddels geopend. Het Hendrickszhuys is één van de 17 locaties van landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus. Ouderen wonen hier zelfstandig in een van de 28 appartementen, inclusief de aanwezigheid van 24-uurszorg, een eigen behandelteam, maaltijdvoorziening door een (chef-)kok en een welzijnsprogramma. De zorg wordt geleverd met eigen personeel.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.