Lezing over Annie M.G. Schmidt bij zorgvilla Slingerbosch

Onlangs hadden wij Gerard Beentjes op bezoek. Gerard is van 2009 tot 2014 Dorpsdichter geweest. Eerst van Laren en daaropvolgend van Eemnes. Naast het schrijven van gedichten is hij ook docent schrijven.

20 juni 2018

Ook kan Gerard prachtig vertellen. De bewoners hangen aan zijn lippen. Onlangs bracht hij een bezoek aan woonzorglocatie Slingerbosch in Huizen. We hebben met z”n allen geluisterd naar zijn lezing over Annie M.G. Schmidt. Een niet onbekende schrijfster voor onze bewoners. Direct kwamen er allerlei verhalen los over de boeken van deze bekende Nederlandse dichteres en schrijfster. Gerard had had boekjes meegenomen die zijn schoonmoeder aan hem had nagelaten. De verhalen van Otje werden toentertijd voor het eerst in de Margriet gepubliceerd. Zijn schoonmoeder heeft deze destijds met zorg uitgeknipt en in een zelfgemaaktemap gestopt en wat was dat leuk om te bekijken. Bij het wasmiddel Persil kon je de boekjes sparen van ‘De drie stouterdjes’. Een feest van herkenning voor de bewoners. Er werd gelachen om het lied ‘Zeur niet’, meegezongen met Dikkertje Dap en aandachtig geluisterd naar het verhaal over haar bewogen leven. Wat was het fijn om weer eens ‘ouderwets’ voorgelezen te worden. We waren weer even terug in de tijd.

Namens Marloes Migchelsen, coördinator Welzijn en activiteiten Slingerbosch.

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.