Grote klauwen en scherpe snavels in Slingerbosch

Even was de tuin van Slingerbosch gevuld met zachte beesten die toch best wel een gevaarlijke naam en klauwen hebben. Roofvogels! Stichting E&N Roofvogels kwam op bezoek in Huizen en bracht maar liefst zo’n tien verschillende prachtige vogels mee.

2 juli 2019

Beestenboel

Stichting E&N Roofvogels arriveerde einde ochtend met een aanhangwagen op het terrein van Slingerbosch. Het was stralend weer, dus de groep bewoners zat al heerlijk buiten in de zon met een kop koffie en wat lekkers. Toen ze de deuren van de aanhangwagen openden, kwamen er zeven roofvogels, verschillende uilen, een torenvalk en een roodstaartbuizerd tevoorschijn. Wát een beesten!

Thunder en Gizmo
Er werd veel verteld over deze bijzondere vogels. Iedere roofvogel blijkt duidelijk een eigen karakter te hebben. Nadat dit was toegelicht, viel het de groep inderdaad sterk op dat ze allemaal verschillend zijn. De vogels hebben ook een eigen roepnaam. Zo heet de torenvalk Falco, de roodstaartbuizerd Thunder en de uilen dragen de namen Tyto, Jari, Gizmo, Rowan, Daisy en Jaime. De bewoners luisterden stuk voor stuk aandachtig naar het verhaal. Ze mochten de roofvogels zelfs aanraken en vasthouden als ze dit zagen zitten. De activiteit viel erg in de smaak en is volgens de bewoners voor herhaling vatbaar. Eén meneer vertelde zelfs dat hij helemaal ‘zen’ was geworden van deze dag.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.