Strijkconcert in de binnentuin van Het Hendrickszhuys

Met koele, huisgemaakte limonade in de binnentuin genieten van jonge talenten met hun strijkinstrumenten. Dat is wat de bewoners van Het Hendrickszhuys mochten ervaren.

26 juni 2019

Geen huiskamerconcert, maar een tuinconcert

Het was heerlijk weer, dus in plaats van de woonkamer werd de tuin gevuld met onze bewoners, de geïnteresseerden en natuurlijk de negen talenten van de Jonge Strijkers en Blazers Nederland. Het was de tweede keer dat dit unieke ensemble voor onze bewoners aan de Herengracht optrad. De Jonge Strijkers en Blazers Nederland is een ensemble-academie, gebaseerd in Amsterdam, die bestaat uit jonge enthousiaste strijkers en blazers tussen de 8 en 24 jaar, onder leiding van artistiek en zakelijk leidster Naomi Bach. Het muzikale gezelschap bestond deze dag uit twee strijkkwartetten en een jonge soliste op viool. Wat de bewoners erg bijzonder vonden, is dat één van de twee kwartetten wordt gevormd door zusjes.

Herinneringen en emoties
De prachtige muziek wist de bewoners diep te raken. Muziek beïnvloedt de stemming zeer positief, dat werd tijdens dit concert ook zichtbaar. Vaak komen naar aanleiding van muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Er werden na het concert dan ook enthousiast ervaringen uitgewisseld van onze bewoners die in sommige gevallen zelf op hoog niveau hebben gemusiceerd. Daarom wordt er in Het Hendrickszhuys veel aandacht besteed aan muzikale activiteiten. Het was een geweldige middag met indrukwekkende muziek.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.