De Uylenburgh exposeert werk van bewoners, familie én medewerkers

Er werken een aantal artistieke en creatieve talenten in het team van De Uylenburgh, zo is gebleken. Twee medewerkers uit het welzijnsteam hebben het initiatief genomen om teken- en schilderlessen voor de bewoners en geïnteresseerden te verzorgen. Hoe de bewoners dit vinden? Zij kijken er een week lang naar uit.

21 januari 2020

Bijzondere thema’s en materialen

Iedere keer staat er een ander thema centraal waarmee de groep aan de slag gaat. Er is bijvoorbeeld al gewerkt binnen het thema herfstkleuren, skyline, licht, zelfportret en het interieur van Rembrandt. Tijdens de creatieve lessen wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zo zijn er laatst bijvoorbeeld dakpannen gebruikt om te beschilderen. Maar ook spiegels, lampjes en een föhn hebben al een rol gespeeld bij het maken van een uniek kunstwerk. Soms wordt de opmerking “maar dat kan ik helemaal niet!” gemaakt. Vervolgens staan de bewoners versteld van hun eigen kunnen en hebben ze het tóch zelf voor elkaar gekregen.

Hoge opkomst

Bewoners komen iedere week trouw naar de lessen toe, zowel de heren als de dames. De sfeer is ontspannen en je ziet de deelnemers zichtbaar van deze lessen genieten. Naast de bewoners sluiten er ook regelmatig familieledenmantelverzorgers en personeelsleden aan. Ze worden allemaal uitgedaagd en leren iedere week weer nieuwe dingen. Het is een moment geworden om naar uit te kijken. Toen de tekenles laatst een keer niet door kon gaan, waren de bewoners dan ook verontwaardigd en vonden ze het oprecht jammer.

Expositie eigen werk

Zaterdag 1 februari organiseert De Uylenburgh een expositie van het werk dat de bewoners hebben gemaakt. U bent dan van harte uitgenodigd om tussen 15:00u en 16:30u de kunstwerken te bekijken en eventueel in gesprek te gaan met onder andere het welzijnsteam.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.