Uitstapje Huis Welgelegen naar het Heiligenbeeldenmuseum

Er stond weer een interessant uitje met de bus op de planning voor de bewoners van Huis Welgelegen. De bestemming was het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg, in Vorden. Deze plek is het initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw hebben behoed voor de ondergang. Samen met familieleden en begeleiders gingen de bewoners op stap.

24 januari 2020

Architect Cuypers

De monumentale St. Antonius van Paduakerk uit 1856 is – als u het de bewoners van Huis Welgelegen vraagt – de moeite van een bezoek waard. De kerk is de oudst bewaard gebleven kerk van architect Cuypers, die vooral bekend geworden is door de bouw van onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. De kerk heeft in het jaar 2000 een nieuwe bestemming gekregen als Heiligenbeeldenmuseum en beschikt over een collectie van ongeveer 1.600 beelden van heiligen. Ieder jaar wordt een deel daarvan in de kerk tentoongesteld. 

Levensgrote beelden

Tot half januari konden bezoekers in het museum de kersttentoonstelling bewonderen. De nadruk van de collectie kerststallen lag dit jaar op oude kerstgroepen, afkomstig uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Er waren veel handgesneden exemplaren en een collectie oude papieren vouwkrippen. In het middenpad van de kerk staan levensgrote beelden van heiligen met hun kenmerkende voorwerpen, zoals Sint Petrus met de sleutels en Sint Thomas met zijn boek en de winkelhaak. Ook zijn op de muren en pilaren beelden van heiligen te zien. De bewoners vonden het een prachtige plek om te zijn en keken hun ogen uit. Aansluitend bekeken we een korte film over het ontstaan van kerststallen. We sloten de dag voldaan af met warme chocolademelk en koffie in Vorden en keerden terug naar Huis Welgelegen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.