Een schilderachtige woensdagochtend

Sinds kort hebben we twee nieuwe bewoonsters op onze locatie met een schilderachtergrond. Naast het feit dat we al hele creatieve bewoners hebben, die elke woensdag schilderen met onze vaste vrijwilliger, is er nu een tweede schildergroep ontstaan.

5 september 2018

Het is een creatieve groep die eigen ideeën inbrengt en uitvoert. Het liefst worden zij hierin ook vrijgelaten. Creativiteit stopt niet bij het ouder worden.

De Pekingtuin
De laatste woensdag van de maand vertrokken we naar de Pekingtuin, waar we een geschikt bankje vonden in de schaduw. Het uitzicht was een speeltuin vol vrolijk spelende kinderen. De tekenblokken kwamen tevoorschijn en iedereen kreeg een stukje houtskool aangereikt. De bedoeling was dat we de kinderen gingen natekenen. Terwijl iedereen aan de slag ging, liep ik even terug naar de locatie om voor een kopje koffie met wat lekkers te zorgen.

Tekenen
Na 1,5 uur tekenen, bekeken we met bewondering elkaars tekeningen: iedereen met een eigen stijl. Een bewoonster had haar tekeningen ingekleurd met een likje koffie, dat had een erg leuk effect. Een ander bewoonster had ook de ouders van de kinderen meegenomen in haar schets. Even later kwamen er een aantal nieuwsgierige ouders met kinderen kijken naar het resultaat. Hierdoor ontstonden er leuke gesprekken en onderlinge interactie. De leefomgeving van onze bewoonsters werd daardoor gelijk groter.

Expositie
In de maand september is er een expositie in de tuin, waar alle bewoners hun werk van het afgelopen half jaar tentoonstellen. Naast onze vrijwilligers en welzijnswerkers die aan de slag gingen met onze bewoners, is er ook wekelijks een kunstzinnig therapeut die met bewoners de prachtigste krijttekeningen maakt. De resultaten zijn nog mooier dan u zich kunt voorstellen.

Nieuwsgierig?
Bent u nieuwsgierig naar de kunstwerken van onze bewoners of woonzorgcomplex Holland? Kom eens langs, wij heten u van harte welkom!

Namens Marie-Louise Rost van Tonningen, coördinator Welzijn.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.