Bijen knuffelen bij Slingerbosch

Er wordt veel aandacht aan besteed in de media, er zijn steeds minder bijen in Nederland. Op dit moment is de helft van de bijensoorten bedreigd. Bijen zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten.

5 september 2018

Bij woonzorgvilla Slingerbosch zijn we gestart met het uitbreiden van de tuin met bij-vriendelijke planten.We hebben meerdere insectenhotels neergezet en in samenwerking met Rob Triest wordt er binnenkort een bijenkorf in onze tuin geplaatst.

Imker en bijenkorf-vlechter
Rob Triest is een bevlogen imker en bijenkorf-vlechter. Zijn standplaats als imker is Werelderfgoed Schokland waar hij ook bijensafari’s organiseert om het belang van de honingbij, bij een zo breed mogelijk publiek, onder de aandacht te brengen. Daarnaast zet zich in voor het verbeteren van de biodiversiteit in Nederland.

Bijen knuffelen
Op donderdag 30 augustus verzorgde Rob een lezing op Slingerbosch over bijen en hun levenscyclus. Daarnaast vertelde hij over de bewogen geschiedenis van Schokland. De bewoners luisterden aandachtig en werden geraakt door de passie waarmee Rob vertelde. Halverwege de lezing volgden zij Rob naar buiten waar hij in de tuin van Slingerbosch aan het tweede deel begon. Hij had een kast met een van zijn vriendelijke bijenvolken meegenomen die de tuin van Slingerbosch al aan het verkennen waren. Zonder bescherming haalde hij rustig een raam vol met bijen uit de bijenkast en liet deze aan de bewoners zien. Ze mochten ook zachtjes aan het raam met de bijen voelen en door de rust van Rob en het bijenvolkje vond eigenlijk niemand dit eng. Zo werd de ochtend al ‘bijen knuffelend’ afgesloten en er werd nog lang over nagepraat!

Namens Marloes Migchelsen, coördinator Welzijn Slingerbosch in Huizen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.