Themaweek Spanje

Locatie Hildebrand heeft in de maand augustus een themaweek georganiseerd omtrent het thema Spanje.

3 september 2018

Tijdens deze themaweek hebben we het leven en de werken van de Spaanse kunstschilder Salvador Dali en de Catalaanse architect Antoni Gaudi besproken. Antoni Gaudi was getrouwd met zijn werk. Hij wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder de art nouveau/jugendstil. Veel bewoners waren ooit in Dalí Theatermuseum geweest, het museum van deze surrealistische kunstschilder in zijn geboortestad Figueres. Het schilderij Galatea of the spheres, waar zijn vrouw en muze Gala voor had geposeerd, was een bekend doek voor de bewoners.

Pablo Picasso
Samen hebben we een documentaire bekeken over de Spaanse kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist (artistiek alleskunner) Pablo Picasso. Tijdens zijn depressie gebruikte hij veel blauw in zijn werken (de blauwe periode) en toen hij hevig verliefd was veel roze (de roze periode). Picasso had gedurende zijn leven relaties met meerdere vrouwen, die hij vaak gebruikte als schildersmodel.

Flamingodans
Spanje is door haar charme en temperament ook het land waar veel wordt gedanst. We hebben gesproken over de flamingodans (dit komt oorspronkelijk van de Spaanse zigeuners) en over de muziekstukken van de paso doble en de Spaanse tango. Ook hebben we het even kort gehad over de geschiedenis van de torero’s (stierenvechters).

Feestmiddag
Daarnaast is tijdens de themaweek een feestmiddag met een Spaans tintje georganiseerd. De kok had speciaal een verrukkelijke tapas bereid en er werd sangria geschonken. De Spaanse gastdame opende het feest met een dans inclusief castagnetten (slagwerkinstrument). Waaiers werden gepakt en de voetjes gingen van de vloer.

Namens Sanne en Angela, activiteitenbegeleiders Hildebrand.

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.