Dankzij 'Palaverbox' biedt Klein Engelenburg een nieuwe en veilige manier om samen te zijn

Elkaar kunnen zien en spreken is de laatste periode een grotere uitdaging geweest dan ooit. Woonzorglocatie Klein Engelenburg in Brummen verzorgde om die reden voor de bewoners en hun dierbaren alternatieven zoals een beeldbel-hoek en raamvisite. Sinds gisteren is De Palaverbox aan dit rijtje toegevoegd, dankzij een gulle schenking van Eric van Pelt, eigenaar van Van Pelt Architecten en tevens zoon van een bewoner.

29 mei 2020

In alle privacy bijpraten

De Palaverbox is een soort modern tuinhuisje van 2,5 bij 3,6 meter met aan twee kanten een entree. In het midden van de box is een glazen wand geplaatst. Op deze manier kan aan de ene kant de bewoner plaatsnemen en aan de andere kant een bezoeker. Het huisje is geheel gemaakt van zonwerend glas. Je kunt hierdoor wel naar buiten kijken, maar niet zo makkelijk van buiten naar binnen, zodat de privacy is gewaarborgd. “De Palaverbox is een nieuw antwoord op de crisis en wij zijn de architect Eric van Pelt zeer erkentelijk voor de schenking hiervan”, zegt locatiemanager Marga van den Tweel.

De Palaverbox: veilig en esthetisch

De Palaverbox is een coproductie van Van Pelt Architecten (ontwerp) en QbiQ (fabricage). “Ik heb het huisje de naam Palaverbox meegegeven, waarbij palaver vrij vertaald staat voor ‘met elkaar praten’”, vertelt Eric van Pelt. “Ik heb de box ontworpen om een oplossing te creëren om mijn vader van 87 jaar jong vaker te kunnen zien en ontmoeten. Palaver betekent (lang over en weer) praten, en wij voegen daar een dimensie aan toe, namelijk het ontmoeten. Het is de oplossing voor risicogroepen en hun dierbaren, die elkaar, van dichtbij zonder fysiek contact, willen ontmoeten. De Palaverbox is compact, flexibel en uniek en past in elke omgeving, doordat de omgeving weerspiegelt in de glazen box”, aldus de zoon van de bewoner van Klein Engelenburg.

Permanent theehuisje

Wat de Palaverbox extra leuk maakt, is dat het in de toekomst kan worden gebruikt als fijn theehuisje. “Wat mooi zou het zijn als de Palaverbox straks op een zonnige herfstdag het glanzende middelpunt is van een high tea voor onze bewoners”, zegt locatiemanager Marga van den Tweel. Warm en droog binnen zitten, terwijl je door al het glas rondom het gevoel hebt dat je buiten bent. Een verrijking voor het landgoed, ook na de coronacrisis.

Landgoed Klein Engelenburg

Landgoed Klein Engelenburg is één van de 17 locaties van Domus Magnus, een landelijke woonzorgorganisatie die intensieve particuliere ouderenzorg biedt op kleinschalige locaties. Ouderen wonen zelfstandig in een appartement inclusief de aanwezigheid van 24-uurszorg, een eigen behandelteam en dienstverlening zoals de wasservice, maaltijdvoorziening door een (chef)-kok en een welzijnsprogramma op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.