Bericht 7: Verruiming bezoekregeling Domus Magnus woonzorglocaties

Tijdens de persconferentie van dinsdag 19 mei jongstleden maakte minister De Jonge bekend dat vanaf maandag 25 mei bezoek in verpleeghuizen onder strikte voorwaarden weer is toegestaan.

1 juni 2020

Domus Magnus werkte achter de schermen al geruime tijd aan een beleid ten aanzien van de verruiming van de bezoekregeling op haar locaties. De handreiking bezoekregeling verpleeghuizen is hierbij leidend, evenals richtlijnen vanuit het RIVM, de overheid, Verenso en het regionaal beleid vanuit de GGD’s.

Verruiming in fases
De verruiming van de bezoekregeling verloopt in fases. Om te beginnen laat Domus Magnus nu één vaste bezoeker per bewoner toe. De aangewezen bezoeker mag eens per week komen en het bezoek duurt maximaal een uur. Hierbij wordt de 1,5-meter afstand gehanteerd. Ook worden hygiënische en beschermende maatregelen genomen om het bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te laten plaatsvinden.

Alleen op afspraak
Aangewezen bezoekers kunnen alleen op afspraak de locatie bezoeken. Opgemerkt moet worden dat een bezoek alleen kan plaatsvinden wanneer er geen (mogelijke) coronabesmetting op de locatie is.

Rondleidingen 
De versoepeling van de bezoekregeling biedt geïnteresseerden weer de mogelijkheid om, onder strikte voorwaarden, een van onze woonzorglocaties te bezichtigen tijdens een rondleiding. Voor potentiële bewoners die voor een rondleiding komen, gelden dezelfde maatregelen als voor alle andere bezoekers. Aanvullend gelden de volgende maatregelen:

– Rondleidingen zijn alleen op afspraak. Om een afspraak te maken vult u het aanvraagformulier in of belt u met 085 – 0645910.
– Zowel voor de geïnteresseerde als voor de Domus Magnus medewerker die de rondleiding verzorgt, gelden de algemene richtlijnen voor bezoek, passend bij de fase waarin de organisatie zich bevindt.
– 
De eerste rondleiding is met maximaal één persoon (de geïnteresseerde zelf, indien in goede gezondheid, of een familielid).
– 
Er is een vaste looproute, waarbij ruimtes met veel mensen worden vermeden. Dit betekent dat de algemene ruimtes worden vermeden of worden bezocht als hier niemand aanwezig is. Alleen een leegstaand appartement kan worden bezocht.
– De rondleiding duurt maximaal een half uur.
– 
Er is ruimte voor maximaal één rondleiding per locatie per dag en maximaal vijf per week.

Wilt u meer weten over de rondleidingen en inhuismogelijkheden op dit moment? Belt u dan op werkdagen met 085 – 0645910 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Actuele informatie bezoekregeling
Op https://domusmagnus2-com.nfaccept.nl/bezoekregeling vindt u alle actuele informatie betreffende het bezoekbeleid. Mocht u desondanks nog vragen hebben, stuurt u dan gerust een email naar info@domusmagnus.com.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.