Bewoners van Landgoed Klein Engelenburg in de watten gelegd

Op de jaarlijks terugkerende Verwendag bij Klein Engelenburg is het inmiddels traditie geworden dat bewoners een hele dag extra in de watten worden gelegd.

26 juni 2018

Hoewel volgens de kalender de zomer is begonnen, hield het weer zich daar nog niet aan en regende het een groot deel van de dag. Gelukkig konden de schoonheidsbehandelingen, workshops en het muzikale optreden van het duo Bobby & Claire van de Stichting Sunshine Society gewoon binnen voortgezet worden. Ook was er een demonstratie over CRDL.

Schoonheid komt met de jaren
Letterlijk tussen de watten van de schoonheidsspecialiste, manicure en pedicure genieten de bewoners van de schoonheidsbehandelingen. Daarnaast was er ook een voetmassage, handmassage, een workshop vilten, lekkere hapjes, een tafel met mooie sieraden en een bijzonder muzikaal optreden. De verschillende activiteiten om de zintuigen te prikkelen en tegelijkertijd optimaal te ontspannen maken deze dag ieder jaar weer tot een daverend succes.

CRDL
CRDL, spreek uit “kredel”, (‘cradle’ is Engels voor wieg) is een houten object in de vorm van een groot ei. Het is een apparaat dat aanraking tussen mensen vertaalt naar geluid. Hierdoor maakt het contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie, bijvoorbeeld door een vorm van dementie. Het werkt heel simpel: een bewoner en een begeleider leggen beiden een hand op het met speciaal draad ingelegde patroon op de houten vorm. Via de huid, dus via fysiek contact, maken beiden contact met elkaar. Bij elke beweging komt er een herkenbaar geluid in verschillende thema’s met geluiden uit de natuur, stadse geluiden en huis-, tuin-, en keukengeluiden zoals het rinkelen van kopjes of een deksel op een pan.

Samen
De dag leverde prachtige reacties op. De CRDL bracht eerst totale verbazing. Een houten ding waar geluid uit komt is toch vreemd en zeker als het geluid verandert na een aanraking. Dat nodigde uit tot onderzoeken. Zittend in een kring gaven de bewoners elkaar een hand en ontstond het geluid. Wanneer iemand los liet, werd het contact verbroken en kwam er geen geluid meer. De een ontspande, de ander vertoonde een grote glimlach. En er ontstond contact. Precies zoals de Nederlandse ontwerpers Dennis Schuivens en Jack Chen het hebben bedoeld.

Ondanks het slechte weer, maar dankzij de CRDL werd de Verwendag van Klein Engelenburg weer een gedenkwaardige dag! Wilt u meer informatie over de woonzorglocatie in Brummen? Klikt u dan hier.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.