Het geheim van gezond oud worden: tuinieren

Bij Domus Magnus besteden wij aandacht aan tuinieren. Tuinieren heeft vele gezondheidsvoordelen voor ouderen en is ook nog eens therapeutisch. Het is een leuke vorm van beweging, helemaal omdat het bijna ongemerkt gaat.

Op een aantal locaties is er directe beschikbaarheid van appartementen. Vraag vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Belafspraak inplannen

Waarom is tuinieren voor ouderen zo gezond?

Een tuin prikkelt al onze zintuigen. We snuiven de geur van de bloemen en planten, zien de prachtige kleuren, voelen de zon, de wind en het gras, horen de bijen en blije vogels en we kunnen zelfs proeven wat we hebben geplant. Bovendien kan het verzorgen van een tuin, helemaal wanneer u gepensioneerd bent, een gevoel van ‘zinvol bezig zijn’ geven. Tuinieren kunt u alleen doen of samen met anderen, bijvoorbeeld samen met uw (klein)kinderen, waardoor het tuinieren een waardevolle herinnering kan geven. Daarnaast is tuinieren gezond, omdat ouderen door het ‘onbewust bewegen’ tijdens het tuinieren zij hun mobiliteit en flexibiliteit vergroten.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Met de mooie binnentuinen van onze locaties en de buitenactiviteiten besteden we hier aandacht aan. Onze bewoners komen dan ook graag buiten in de mooie binnentuin om te genieten. Alle vroege bloeiers of bladeren worden gebruikt voor het bloemschikken of de creatieve activiteiten met de bewoners. Daarnaast worden alle maaltijden dagelijks door onze chef-kok bereid met verse ingrediënten uit de tuin.  We organiseren dagelijks activiteiten zoals workshops, lezingen en creatieve middagen. Vanzelfsprekend stemmen we onze activiteiten zo veel mogelijk af op uw persoonlijke interesses.

Kleinschalig wonen in Hilversum met uitzicht op een vierseizoenentuin

We hebben in Hilversum 3 sfeervolle woonzorglocaties. Midden in de groene villawijk Trompenberg in Hilversum ligt woonzorglocatie Benvenuta. Dit fraaie landhuis uit 1928 biedt ruimte aan tien appartementen. Speciaal geschikt voor ouderen die rustig willen wonen met de garantie van 24-uurszorg.De zorgvilla is een rijksmonument en werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van architect Jan Dullaart in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere Jugendstil-inrichting, authentieke parketvloeren en glas-in-lood ramen ademen nog steeds het grandeur uit van toen. Maar ook onze sfeervolle woonvilla Villa Walgaerde ligt gelegen in een groene villawijk en biedt 15 appartementen. Het is een gemeentelijk monument en is in 2009 compleet gerenoveerd met behoud van de authentieke details. De villa is omringd met groen en grenst aan het Gooisch Natuurreservaat. Woonzorglocatie Koetshuys Erica, met beschermd stadsgezicht is gelegen in de rustige villawijk Boomberg nabij het centrum van Hilversum. Ondanks deze centrale ligging ervaart men in het monumentale pand en de rondom gelegen tuin een serene rust en huiselijke sfeer.

Benvenuta                                                        Villa Walgaerde                                                       Koetshuys Erica

   

24-uur zorg

Bij onze locaties kan men rekenen op professionele ouderenzorg, aangepast op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig. Wij respecteren uw privacy, maar zijn er wanneer u gezelschap zoekt of een luisterend oor. Als de zorgvraag verandert of de zorgindicatie wijzigt, groeit de geboden zorg met u mee. Uw woonruimte kunt u naar wens inrichten.  Andere bewoners ontmoet u in de gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant, de recreatieruimte, de bibliotheek of de prachtige binnentuin. Zo wisselt u de privacy van uw eigen appartement af met gezellige sociale contacten. De omgeving is vertrouwd en kleinschalig.

Ouderenzorg op maat

U kunt bij ons een zorgappartement huren indien u een Wlz zorgindicatie heeft. Door onze kleinschaligheid is er meer ruimte voor individuele aandacht en voor goede en complexe ouderenzorg. Onze professionele verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in uiteenlopende zorgvragen; van fysiotherapie tot dementie. Er is 24 uur per dag een zorgmedewerker aanwezig en elke bewoner heeft een persoonlijk alarmeringssysteem. Ook voor tijdelijke zorg, bijvoorbeeld om te herstellen na een operatie, kunt u bij ons terecht in de speciale zorghotelappartementen.

Domus Magnus in het kort:

 • 17 unieke locaties in Nederland
 • Uw eigen (zorg)appartement (ook met eigen terras mogelijk)
 • 24-uurszorg op de locatie
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Kleinschalig en sfeervol
 • Uitgebreid activiteitenaanbod
 • Respect voor uw privacy
 • Uw wensen staan centraal
 • Verse maaltijden met ingrediënten uit eigen tuin

"Het geheim van gezond oud worden: tuinieren!"

Tuinieren in Baarn
Het geheim van gezond oud worden: tuinieren!

Wilt u meer weten over ouderenzorg bij Domus Magnus?

Bent u benieuwd naar onze woonzorglocaties en hoe onze bewoners zich hier voelen? Bekijk dan zeker onze (korte) films die een goede impressie geven van het leven in een particuliere zorgvilla of lees de persoonlijke ervaringsverhalen van onze bewoners.

De knoppen hiernaast kunt u gebruiken om – vrijblijvend – een brochure aan te vragen of een rondleiding te laten inplannen op een van onze woonzorglocaties. U bent van harte welkom!

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie? Een brochure ontvangen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Wij helpen u graag.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.