Mevrouw van Beusichem

Mevrouw van Beusichem wilde heel graag in de binnenstad van Utrecht blijven wonen. Ze is blij dat haar jongste broer dit appartement voor haar heeft gevonden. Ze woont hier inmiddels al een jaar in één van de grootste appartementen van de Lindeborg.

Jetty van Beusichem is 85 jaar en woont sinds maart 2020 in De Lindeborg. Ze woont hier inmiddels al een jaar in één van de grootste appartementen van deze woonorganisatie. Haar appartement is gelijkvloers en speciaal ingericht voor haar rolstoel. Achter de openslaande tuindeuren heeft zij een prachtige tuin die uitkijkt op de gemeenschappelijke binnentuin.

Tuinwijk
Mevrouw van Beusichem heeft lang zelfstandig in de binnenstad van Utrecht gewoond. Toen zij 16 jaar geleden een hersenvliesontsteking en daarbij bloedvergiftiging kreeg, is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze is een sterke vrouw, altijd positief en optimistisch ingesteld dus na haar revalidatie kon zij gelukkig zelfstandig thuis blijven wonen in haar geliefde Tuinwijk in Utrecht. Echter toen zij in 2009 in de tram ook nog eens op haar hoofd was gevallen, kwam ze in een rolstoel terecht en had ze meer zorg nodig. “Toen het voor mij duidelijk werd dat het niet langer meer zo kon, ben ik gaan rondkijken”. Zo begon haar zoektocht naar het vinden van een geschikte woonzorglocatie, maar er was alleen wel een vereiste: ”Ik wilde graag in de binnenstad van Utrecht blijven wonen.” Gelukkig ontdekte haar jongste broer zorgvilla De Lindeborg. “Ik heb het hier fijn en ben positief ingesteld. ” Op de vraag of anderen haar dan een groot voorbeeld vinden. Knikt ze glimlachend: “Ja, zeker! Dat hoor ik ook wel vaak”.

Rondreizen
32 jaar lang heeft mevrouw gewerkt als röntgenlaborante in het VU ziekenhuis in Amsterdam. Ze reisde toen elke dag van Utrecht naar Amsterdam voor haar werk. Ze is nu gepensioneerd, maar af en toe heeft zij nog steeds contact met haar oud collega’s. “Toen ik 80 werd, hebben wij een reünie georganiseerd, dat was ontzettend gezellig”. Met haar ex-collega’s praat ze dan vaak over vroeger. In haar jongere jaren heeft Mevrouw van Beusichem veel van de wereld gezien. Ze reisde alleen, maar ook vaak met haar goede vriendin, die inmiddels is overleden. Haar mooiste reis was naar Namibië met een groep. “Ik heb daar hele mooie dingen gezien en heel veel mensen ontmoet.” Ze wijst naar de Afrikaanse vogeltjes die op haar tv kast staan. “Deze vogeltjes heb ik toen meegenomen als aandenken. Elke keer als ik op reis ga neem ik een aandenken mee voor thuis.” Dat ze veel heeft gezien van de wereld is te zien aan alle souvenirs in haar appartement.

Welzijn
Mevrouw van Beusichem gaat graag vaak naar musea en concerten. Ze vindt het dus leuk dat ze dit bij De Lindeborg kan blijven doen. Op zondag is er vaak een klassiek concert, waar zij dan ook graag op de voorste rij zit. En vandaag gaat zij gezamenlijk met de andere bewoners in de serre naar een interview met Maarten van Rossum kijken op tv. Maar ook doet de bewoonster graag mee aan de andere activiteiten. “Ik kan zelf bepalen of ik mee wil doen met de activiteiten of niet. Als ik liever in het zonnetje in mijn tuin wil zitten dan kan dat ook”.

Een vast zorgteam
Het wonen in De Lindeborg bevalt haar erg goed. “Ik vind het prettig dat ik een vast zorgteam om mij heen heb. Ik kan altijd bij ze terecht en het fijne is dat het hier zo kleinschalig is”.
Met hulp en zorg van het zorgteam heeft mevrouw van Beusichem weer haar eigen ritme en leven opgepakt. “Ik vind het eigenlijk ook wel fijn dat ik de was niet meer zelf hoef te doen”. De Lindeborg bestaat nog niet zo heel lang, dus ook het zorgteam moet wennen. Het zorgteam doet volgens mevrouw van Beusichem in ieder geval haar uiterste best om zo goed mogelijke zorg en begeleiding te bieden.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.