Thuis wonen lukte Mevrouw Randshuizen niet meer

Op het zonnige terras van Villa Molenenk in Deventer, aan de rand van het Nieuwe Plantsoen met uitzicht op de eeuwenoude bomen, geniet Clementine Randshuizen-Haussmann (90 jaar) van een warm lentezonnetje. Bijna twee jaar woont ze nu in een van de appartementen van de zorgvilla van Domus Magnus. “Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om hier te gaan wonen. Ik denk weleens, ik had het eerder moeten doen.”

Thee inschenken was niet meer te doen

“Twee jaar geleden op Moederdag zaten we buiten op het balkon van mijn penthouse in Diepenveen. Opeens zei ik tot verbazing van iedereen en van mezelf: ‘ik wil hier weg’. Ik merkte dat het niet meer ging, alleen thuis wonen. Zelfs een kopje thee inschenken was eigenlijk niet meer te doen.” Een paar dagen later ging ze met haar dochter kijken in Villa Molenenk, waar ze al goede verhalen over had gehoord. “Ik zei het meteen tegen haar: dit is het helemaal!”

Gasten zijn altijd welkom

“Ik heb een kennissenkring die ik koester. Ik wilde graag in de buurt blijven. Mijn goede vriendin die alleen is, woont hier vlakbij. Naar haar toe gaan lukt me niet meer, maar zij kan hier makkelijk komen. Mijn netwerk is in stand gebleven.” Gasten zijn altijd welkom in Villa Molenenk en de koffie staat klaar. Op de begane grond is een ruime gemeenschappelijke salon met knusse zitjes en tafels met stoelen, maar ook in haar ruime appartement met aparte slaapkamer heeft mevrouw Randshuizen alle gelegenheid om bezoek te ontvangen.

24-uur per dag zorg

“Het is best lastig om afhankelijk te zijn maar ik neem het leven zoals het is. Er valt altijd iets te genieten, ook al ben ik echt wel wat achteruit gegaan. Daarom ben ik blij dat ik nu volledig verzorgd word. Ze houden me goed in de gaten”, zegt ze met een glimlach: “Ik hoef maar op de knop te drukken en ze staan voor me klaar.” In Villa Molenenk is 24-uur per dag zorg voor de bewoners: “De begeleiding is heel goed, ik kan het iedereen aanraden.”

Over de villa

De zorgvilla van Domus Magnus, met 32 appartementen voor echtparen en alleenstaande ouderen met een lichamelijke of geestelijke zorgbehoefte, staat op een historische plek maar is een aantal jaar geleden nieuw opgebouwd in de stijl van de oude villa. Het gebouw is aangepast aan de eisen van de huidige bewoners. De temperatuur is comfortabel in winter en zomer en met haar rollator kan mevrouw Randshuizen overal komen. Om buiten in de zon op het terras te gaan zitten heeft ze niemand nodig.

Dagelijkse activiteiten en vrijdagmiddagconcert

Ze doet mee aan veel activiteiten. Voor haar oude liefhebberij pottenbakken (“dat mis ik wel”, zegt ze, terwijl ze het boetseren op de draaischijf nadoet) zijn nieuwe creatieve hobby’s in de plaats gekomen: “Ik teken en schilder nu. Dan begin ik bijvoorbeeld aan een orchidee die uiteindelijk helemaal geen orchidee blijkt te zijn”, zegt ze lachend. “En bewegen! Alles wat je kunt doen, is goed. Mevrouw Randshuizen houdt van muziek. “Vooral van Mozart, ik luister veel via YouTube. Vroeger speelde ik piano maar dat gaat niet meer. Daarom ben ik zo dol op de concerten in de salon op vrijdagmiddag. Daar kijk ik elke week weer naar uit. Ja, ik ben blij dat ik dit gedaan heb.”

 

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.