Coördinator zorg Marga

Sinds 1 november 2020 is Marga Koster zorgcoördinator in Het Hendrickszhuys in Amsterdam. We vragen deze kersverse collega hoe haar eerste maanden bij Domus Magnus bevallen.

Marga, kun je wat vertellen over jouw werkervaring?

“Ik heb de opleiding tot mbo-verpleegkundige gedaan in het RKZ in Beverwijk en ben sinds 2002 werkzaam als gediplomeerd verpleegkundige. Ik heb na mijn opleiding in het RKZ daar nog een aantal jaar gewerkt op de afdeling Interne Geneeskunde. Daarnaast heb ik 5 jaar voor de klas gestaan op een VMBO en ben, toen ik kinderen kreeg, in de wijk gaan werken. De afgelopen zeven jaar heb ik bij Buurtzorg gewerkt, ik heb een eigen zorgteam opgezet in de omgeving van Monnickendam. Dit was enorm leerzaam en leuk om te doen. In de loop van de jaren heb ik tal van bijscholingen gevolgd, waaronder een verdiepingsscholing over diabetes mellitus en een verdiepingsscholing dementie. Ook heb ik veel congressen bezocht en symposia over uiteenlopende onderwerpen bezocht. Ik vind bijna alles leuk en interessant, heb echt het mooiste vak ter wereld. Op dit moment doe ik HBO-V. Deze opleiding hoop ik dit jaar af te ronden.”

Wat een mooie loopbaan! En nu werk je bij Domus Magnus. Waarom deze stap?

“Er was geen specifieke reden om te kiezen voor de particuliere ouderenzorg. Ik was op zoek naar iets heel anders dan wat ik tot nu toe gedaan heb. Ik wilde om die reden wel graag intramuraal werken. Het Hendrickszhuys is zo knus; bij binnenkomst was ik al meteen verkocht! Het is zo’n mooie plek midden in de stad en met een heel enthousiaste locatiemanager. Ook de kleinschaligheid spreekt mij erg aan. Alle disciplines hebben hetzelfde doel voor ogen. Met het hele team werken we samen om de dag van onze bewoners fijn en mooi maken.”

Hoe bevalt het werken bij Het Hendrickszhuys tot nu toe?

“Ik vind het elke dag een feestje. Soms is er weinig tijd of personeel om mijne takenlijst volledig af te ronden, maar dat is helaas op veel werkplekken het geval. Daar tegenover staat een heel gezellig en betrokken team. Ik heb leuke collega’s die altijd voor elkaar klaar staan. De locatie is natuurlijk ook prachtig. Ik ben positief verrast door het vertrouwen dat ik krijg en het enthousiasme waarmee ik verwelkomd ben. Dat maakt dat ik elke dag blij naar mijn werk ga. Er wordt iedere dag keihard gelachen en de sfeer is ontspannen.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

“Voor mij is een werkdag geslaagd als er rust heerst in het huis en wanneer alle bewoners ontspannen en verzorgd ogen. Als mijn to-do lijstje is afgewerkt en als collega’s tevreden naar huis gaan.”

Wat zou je geïnteresseerden in het werken in de (particuliere) ouderenzorg als tip of advies willen meegeven?

“Probeer het! Door de kleinschaligheid leer je de bewoners snel goed kennen. Er is vaak tijd om iets extra’s te doen, zoals wandelen of met iemand een praatje maken. Kom vooral eens kijken en een dagje meedraaien op een van de gezellige locaties. Je zult de gastvrijheid dan zelf ervaren.”

Wil je meer weten over werken bij Domus Magnus of een dagje meelopen? Bekijk hier alle actuele vacatures of schrijf je in voor een meeloopdag.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.